Aktuális

Ezt látni kell: néhány kajakos életveszélyes szituációban filmezte a jéghegy leomlását  - videó

Bors

Létrehozva: 2019.08.16.

Látványos és egyben félelmetes felvételt készítettek azok a bátor kajakosok, akik az alaszkai Spencer gleccser közelében jártak.

A jéghegy hatalmas darabjai szabályosan belerobbantak a vízbe, amikor egy jéghegy összeomlott Alaszkában. Egy túrázó kajakos csapat éppen a közelben járt, amikor is sikerült megörökíteniük a félelmetes jelenetet. A felvételt készítő csapat nagyon meglepődött, amikor a jéghideg víz és a jégdarabok beterítették őket. 

– Egy többnapos kempingezésre indultunk a barátaimmal, egyikünk kitalálta, ha felállítottuk a tábort, utána nézzük meg a táj nevezetességeit a vízből is. Így egy másfél mérföldes túrát szerveztünk arra a napra és éppen már visszafelé eveztünk, amikor egy hangos robajt hallottunk a közelben. Gyorsan odamentünk a hang forrásához, egy hatalmas jégtömb adta ki a félelmetes hangot. Ahogy ott néztük, egyszer csak összeomlott az egész. A jéghideg víz pedig beterített minket. Ez volt életem egyik legfélelmetesebb élménye, nagyon megijedtünk, de hála az égnek nem lett semmi bajunk – mesélte az egyik kajakos.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek