Aktuális

Autósokat piszkál az önjelölt rendőr

Bors

2019. augusztus 13. kedd 10:30

Macskája halála miatt kezdett magánakcióba egy férfi Dabason. Szerinte az úgynevezett Öregország­úton bűnözők közlekednek, akikről videót is készít, s feltölti a netre.

Fényvisszaverő mellényben és egy ötvenes táblával a kezében áll reggelente a Pest megyei Dabas szélén, az Öregországúton egy férfi. Reggel fél hat és hat óra között van a legnagyobb forgalom arrafelé, ugyanis egy járműajtók és -ablakok gyártásával foglalkozó cég működik az út mellett, és ak­-kor mennek munkába az alkalmazottak.

A férfi azért csinálja ezt – amint azt a nyilvános közösségi oldalán tudatja –, mert még jú­lius elején elütötték a macskáját. Azóta minden reggel kinn áll az út szélén, videózza és fotózza a szerinte szabályszegő autósokat. Nézi, hogy milyen sebességgel közlekednek, fel van-e kapcsolva a lámpájuk, és indexelnek-e egy olyan keskeny mellékúton, ahol két autó is szűkösen fér el egymás mellett, és felezővonal sincs felfestve. A felvételeket megosztja a Facebookon, a járművek rendszámát és a sofőrök arcát is közszemlére téve. Előfordult, hogy utánaeredt az egyik dolgozónak a saját járművével, és az említett cég parkolójában próbálta számon kérni, amiért az méltatlankodva kikiabált neki az autóból.

A fiatalember azt is megírta a Facebookon, hogy többször fordult a rendőrséghez. Volt, hogy a zsaruk ki is vonultak, de azóta nem válaszolnak a hívásaira. Több embert perrel riogat, mivel szerinte elég 30 percet az út szélén állnia, hogy 5-10 szabálysértőt levadásszon. Bár már többször megfenyegették, hogy megverik, folytatja a „bűnösök” leleplezését. Pedig a Bors által megkérdezett szakértő amondó: ő is szabályt szeg.

– Először is: szemmel nem lehet megállapítani, hogy valaki negyvenöttel vagy ötvenöttel megy – kezdte dr. Pataky Csaba közlekedési és biztosítási szakjogász. – Ha van kihelyezett, lakott területet jelző tábla, valóban csak 50 kilométerrel lehet haladni, viszont akkor a lámpát nem kötelező felkapcsolni. A valódi probléma pedig ott kezdődik, hogy az interneten visszaél a személyes adatokkal, plusz zaklatja a munkába járó embe­reket. Ha mindez még nem lenne elég, balesetveszély előidézéséért is felelhetne, mivel az autósok figyelmét elvonja az útról.

Dr. Pataky Csaba szerint van jobb megoldás a gyorshajtás problémájára, amennyiben az a környékbelieket zavarja:

– Mivel azon a szakaszon nincs járda, például a gyalogosok biztonsága érdekében is lehetne kérni a forgalom lassítására al­kalmas fekvőrendőr létesítését az önkormányzattól.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

metropol.hu

Sokkoló történetet osztott meg Merkely Béla: 70 napig küzdött életéért az oltásellenes apa – Videó!

life.hu

"Szépek az ikrek!" - Tolvai Reni mellei felborzolták a kedélyeket, nem bírnak magukkal a rajongók

magyarnemzet.hu

Zsíros megbízást kapott Lamperth Mónika a bajai városvezetéstől

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

origo.hu

21 nap alatt is leszokhat a dohányzásról

mindmegette.hu

Ha igazán házias ízekre vágysz: így készül a savanyú becsinált leves

vg.hu

Hivatalosan egyetlen magyar iskolában sincs zárás az ötödik hullám alatt

nemzetisport.hu

Válogatott: már nem Fehér Csaba az MLSZ szakmai igazgatója

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 22.: Különös látomásokat, álmokat jeleznek a bolygók

borsonline.hu

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak