Aktuális

A gondolat erejével hat a hatodik érzék

Bors

Létrehozva: 2019.08.04.

Bárkivel megtörténhetett már, hogy nagyon készült mondjuk egy kirándulásra, aztán mégsem ment el – majd kiderült, hogy valami nem volt rendben a túrán. Ilyenkor mondjuk, hogy a hatodik érzéke súgta meg neki, hogy ne menjen el.

Forrás: iStock

A rossz mellett a várható jó is „megérezhető”, hiszen olyan is előfordul, hogy valahova úgy me­gyünk el, hogy nagyon nincs ked­vünk hozzá, de valami mégis odavonz minket, és jól sikerül a buli. Egyesek szerint a „hatodik érzék súgta” mondás csak egy közhely, amit nem a meggyőződés táplál, hanem a megszokás, sokakat viszont komolyan foglalkoztat a hatodik érzék megléte.

Idővel elgyengült

Az öt érzék – látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás – elképzelése az ókori görögökig, Arisztotelészig nyúlik vissza. Mivel az ember ősidők óta rendelkezik a megérzés képességével, egyes tudósok úgy vélik, hogy létezik a hatodik érzék is. Ez egyfajta spirituális érzékként definiálható, melyet az ember valaha a mindennapjai során használt, ám egy idő után – a technika és a kommunikációs eszközök fejlődésével – már nem volt rá szükség, ezért az elgyengült, eltűnt.

Működése

Megfoghatatlansága miatt a hatodik érzék működését nehéz tanulmányozni, de annyi megállapítható, hogy a legösszetettebb érzékelés. Magában foglalja a telepátiát, a víziókat múltról és jövőről, az auraészlelést, az energiaközvetítést, sőt mások gondolatának meghallását is. A hatodik érzék a gondolat erejével, a távolságot is áthidalóan működik. Fizikailag érzékelhetetlen, ám ez nem jelenti azt, hogy nem létezik. Láthatatlansága hasonló a sorsot befolyásoló külső erőkéhez: nem érhető tetten, hogyan hat, de egyszer csak meglesz az eredménye.

A hatodik érzék nem más, mint egy megérzés, ami megváltoztatja az ember véleményét, döntéseit és akár a jövőjét is.

A nők előnyben

Az agy rengeteg olyan információt fogad be, amelyet nem fogunk fel tudatos szinten. Ezek a képek, hangok, jelek a másodperc tört része alatt suhannak el mellettünk, és ahhoz nem elég jelentősek, hogy tudatos nyomot hagyjanak bennünk, de emlékezetünkben megmaradnak, és segítséget nyújtanak a „hatodik érzékünk” működéséhez. Vizsgálatok szerint a nők fölényesen vezetnek a férfiak előtt: náluk egy-egy ingerre 12-15 agyi terület aktiválódik, míg a férfiak esetében csupán öt-hat.

A nőknél a két agyfélteke között jobb a kapcsolat, épp ezért hatékonyabb a logika és az érzelmek együttműködése. A férfiaknál gyakran „megakad a fogaskerék”, ha kimerülnek a racionális érvek, míg a nők könnyebben hangolódnak rá a körülöttük lévő világ apró rezgéseire.

Egyértelmű jelek

Gombóc a torokban, görcs a gyomorban – olyan jelek, amelyek segítenek eldönteni, mit is gondoljunk az adott helyzetről. Életünk során érzelmeket és tapasztalatokat gyűjtünk, és ha olyan szituációval vagy személlyel találkozunk, ami/aki egy korábbi tapasztalathoz hasonló érzelmet vált ki belőlünk, a szervezet azonnal, még a tudatos gondolatok előtt jelez.

Érdemes odafigyelni ezekre a jelekre, és ha fel is jegyezzük, hogy egy-egy esemény előtt milyen érzéseink voltak, és utána hogyan cselekedtünk, mi történt velünk, magunk is meggyőződhetünk arról, hogy működik-e a hatodik érzékünk. 

Az állatok jobban tudják használni

A vadonban élő és a háziállatok is rendelkeznek hatodik érzékkel, olyan dolgokat is előre jeleznek, amiket ember nem. Ezekre a „misztikus” jelenségekre egyelőre nincs magyarázat, de létük többszörösen bizonyított, ezért ajánlott figyelni a körülöttünk élő állatok jelzéseire. Az ember és a kutya több ezer éves kapcsolatának eredménye, hogy nemcsak az ember érzi meg, ha hű társával valami nincs rendben, de az eb is „tudja”, ha a gazdáját testi vagy lelki baj kínozza. Több esetet is feljegyeztek, amikor a kutya fél-háromnegyed órával előre jelezte epilepsziában szenvedő gazdájának, hogy rohama várható. Arról is szóltak már hírek, hogy a daganatos betegségeket is megérzik, és kitűnő szaglásukkal azonosítják a bőrrákot, továbbá a páciens lehelet éből, illetve vizeletének szagából felismerik húgyhólyag-, az emlő- és a tüdőrákot. A macskát szinte minden ősi kultúrában természetfölötti képességekkel ruházták föl, a középkorban gyakorta hozták összefüggésbe a sötét erőkkel, a boszorkánysággal, de még az ördöggel is. A puha léptű jószágról állítják, képes előre megérezni az emberek halálát. Izgatott viselkedésükkel előre jelzik a földrengéseket. Szívesen pihennek azokon a helyeken, ahol az emberre káros a földsugárzás, így megmutatják, hová nem ajánlott az ágyat tenni. Az ízeltlábúak megbízható időjósok. Eső előtt – a légnyomásváltozásra reagálva – a kisebb rovarok a levelek aljára, fonákjára telepszenek. Zivatar előtt a legyek, darazsak összevissza, zavartan röpködnek, a szúnyogok pedig sokkal agresszívabbá válnak. A többnapos jó idő előtt a pókok terebélyes hálót szőnek. A méhek szaglószervük segítségével a robbanóanyagok legkisebb részecskéit is képesek felfedezni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166358_auto_resized.jpg
origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27585_resized.jpg?avcount=1714413011
origo.hu

Király Viktor ezzel a módszerrel fogyott 16 kilót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168723_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173984_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Itt a teljes jegyzőkönyv, így fenyegette Magyar Péter a feleségét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171120_auto_resized.jpg
ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27570_resized.jpg?avcount=1714413011
origo.hu

Különleges vallomást tett Tóth Gabi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17167516_auto_resized.jpg
travelo.hu

Nem ok nélkül nevezik a világ legszebb akácos kertjének ezt a japán csodahelyet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173143_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyászol Vajna Timi, feketébe borultak a közösségi oldalai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714413011
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714413011
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/czGumk-ULTB_25eH_3LDHcdHl0oIGM_VVqZsuCsuU28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMTVhNDI3ZjM0YjRiZTI5ZGMyYzVmOTU3ZDlmYTg5.webp
Szívszaggató

„Csak azt szeretném, hogy gyerek lehessen” - Másodszor küzd meg a rákkal a 4 éves tündéri fiú