Aktuális

A gondolat erejével hat a hatodik érzék

Bors

2019. augusztus 4. vasárnap 16:30

Bárkivel megtörténhetett már, hogy nagyon készült mondjuk egy kirándulásra, aztán mégsem ment el – majd kiderült, hogy valami nem volt rendben a túrán. Ilyenkor mondjuk, hogy a hatodik érzéke súgta meg neki, hogy ne menjen el.

Forrás: iStock

A rossz mellett a várható jó is „megérezhető”, hiszen olyan is előfordul, hogy valahova úgy me­gyünk el, hogy nagyon nincs ked­vünk hozzá, de valami mégis odavonz minket, és jól sikerül a buli. Egyesek szerint a „hatodik érzék súgta” mondás csak egy közhely, amit nem a meggyőződés táplál, hanem a megszokás, sokakat viszont komolyan foglalkoztat a hatodik érzék megléte.

Idővel elgyengült

Az öt érzék – látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás – elképzelése az ókori görögökig, Arisztotelészig nyúlik vissza. Mivel az ember ősidők óta rendelkezik a megérzés képességével, egyes tudósok úgy vélik, hogy létezik a hatodik érzék is. Ez egyfajta spirituális érzékként definiálható, melyet az ember valaha a mindennapjai során használt, ám egy idő után – a technika és a kommunikációs eszközök fejlődésével – már nem volt rá szükség, ezért az elgyengült, eltűnt.

Működése

Megfoghatatlansága miatt a hatodik érzék működését nehéz tanulmányozni, de annyi megállapítható, hogy a legösszetettebb érzékelés. Magában foglalja a telepátiát, a víziókat múltról és jövőről, az auraészlelést, az energiaközvetítést, sőt mások gondolatának meghallását is. A hatodik érzék a gondolat erejével, a távolságot is áthidalóan működik. Fizikailag érzékelhetetlen, ám ez nem jelenti azt, hogy nem létezik. Láthatatlansága hasonló a sorsot befolyásoló külső erőkéhez: nem érhető tetten, hogyan hat, de egyszer csak meglesz az eredménye.

A hatodik érzék nem más, mint egy megérzés, ami megváltoztatja az ember véleményét, döntéseit és akár a jövőjét is.

A nők előnyben

Az agy rengeteg olyan információt fogad be, amelyet nem fogunk fel tudatos szinten. Ezek a képek, hangok, jelek a másodperc tört része alatt suhannak el mellettünk, és ahhoz nem elég jelentősek, hogy tudatos nyomot hagyjanak bennünk, de emlékezetünkben megmaradnak, és segítséget nyújtanak a „hatodik érzékünk” működéséhez. Vizsgálatok szerint a nők fölényesen vezetnek a férfiak előtt: náluk egy-egy ingerre 12-15 agyi terület aktiválódik, míg a férfiak esetében csupán öt-hat.

A nőknél a két agyfélteke között jobb a kapcsolat, épp ezért hatékonyabb a logika és az érzelmek együttműködése. A férfiaknál gyakran „megakad a fogaskerék”, ha kimerülnek a racionális érvek, míg a nők könnyebben hangolódnak rá a körülöttük lévő világ apró rezgéseire.

Egyértelmű jelek

Gombóc a torokban, görcs a gyomorban – olyan jelek, amelyek segítenek eldönteni, mit is gondoljunk az adott helyzetről. Életünk során érzelmeket és tapasztalatokat gyűjtünk, és ha olyan szituációval vagy személlyel találkozunk, ami/aki egy korábbi tapasztalathoz hasonló érzelmet vált ki belőlünk, a szervezet azonnal, még a tudatos gondolatok előtt jelez.

Érdemes odafigyelni ezekre a jelekre, és ha fel is jegyezzük, hogy egy-egy esemény előtt milyen érzéseink voltak, és utána hogyan cselekedtünk, mi történt velünk, magunk is meggyőződhetünk arról, hogy működik-e a hatodik érzékünk. 

Az állatok jobban tudják használni

A vadonban élő és a háziállatok is rendelkeznek hatodik érzékkel, olyan dolgokat is előre jeleznek, amiket ember nem. Ezekre a „misztikus” jelenségekre egyelőre nincs magyarázat, de létük többszörösen bizonyított, ezért ajánlott figyelni a körülöttünk élő állatok jelzéseire. Az ember és a kutya több ezer éves kapcsolatának eredménye, hogy nemcsak az ember érzi meg, ha hű társával valami nincs rendben, de az eb is „tudja”, ha a gazdáját testi vagy lelki baj kínozza. Több esetet is feljegyeztek, amikor a kutya fél-háromnegyed órával előre jelezte epilepsziában szenvedő gazdájának, hogy rohama várható. Arról is szóltak már hírek, hogy a daganatos betegségeket is megérzik, és kitűnő szaglásukkal azonosítják a bőrrákot, továbbá a páciens lehelet éből, illetve vizeletének szagából felismerik húgyhólyag-, az emlő- és a tüdőrákot. A macskát szinte minden ősi kultúrában természetfölötti képességekkel ruházták föl, a középkorban gyakorta hozták összefüggésbe a sötét erőkkel, a boszorkánysággal, de még az ördöggel is. A puha léptű jószágról állítják, képes előre megérezni az emberek halálát. Izgatott viselkedésükkel előre jelzik a földrengéseket. Szívesen pihennek azokon a helyeken, ahol az emberre káros a földsugárzás, így megmutatják, hová nem ajánlott az ágyat tenni. Az ízeltlábúak megbízható időjósok. Eső előtt – a légnyomásváltozásra reagálva – a kisebb rovarok a levelek aljára, fonákjára telepszenek. Zivatar előtt a legyek, darazsak összevissza, zavartan röpködnek, a szúnyogok pedig sokkal agresszívabbá válnak. A többnapos jó idő előtt a pókok terebélyes hálót szőnek. A méhek szaglószervük segítségével a robbanóanyagok legkisebb részecskéit is képesek felfedezni.

További cikkek

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Tűz

Tűz ütött ki a fővárosi Szent Imre kórházban

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

A külhoni magyarok elleni kampányplakáttól a diploma-ügyig – botrányos pillanatok Bangóné karrierjéből

ripost.hu

Halálos áldozatot is követelt a Szent Imre kórházban keletkezett tűz

life.hu

Tápai Szabina megszólalt: "A mi házasságunk egy óriási hullámvasút"

feol.hu

Egy ember kizuhant az autóból, amikor az árokba borultak Bicskénél

origo.hu

Így fejlődött a tévék formavilága 2021-ben

nemzetisport.hu

A páratlan hármas – az Egressy, Kenesei, Waltner trió ZTE-aranyat érő 52 gólja

origo.hu

Hírességek, akik saját éttermet nyitottak, de azzal nem lettek sikeresek

nemzetisport.hu

Videó: Cavani eksztázisban! Látni kell a „Matador” és a többi MU-játékos gólörömét

ripost.hu

Fergeteges lesz a lovaglópóz ettől a pikáns trükktől

nemzetisport.hu

Videó: így ünnepelték a holland kapust, aki a munkából jött az Eb-re

origo.hu

Budapesten megnyílt a világ egyik legjobban várt új épülete, a Magyar Zene Háza