Aktuális

Rejtélyes horvát szigeteket árulnak a neten

Bors

2019. július 23. kedd 12:30

Ön is szereti Horvátországot, de már zavarja az egyre nagyobb zsúfoltság a nyaralóövezetekben? Ha van pár száz milliója, egy teljes szigetet és vele nyugalmat vásárolhat. Ötöt bocsátottak áruba, de pontos helyüket az eladók egyelőre titokban tartják.

Forrás: AFP

Kellemes klíma, tiszta tenger, gyönyörű partok – ezzel reklámoznak öt eladó horvát szigetet az interneten. Az eladók titokzatosak, ugyanis azt sem lehet tudni, hogy kik szeretnének megválni a kis földrészektől, és azt sem, hogy ezek pontosan melyek. Kettő például a Kornati-szigetek térségében van, egy másik Primošten közelében. Nehezíti a beazonosítást, hogy Horvátországnak összesen 1185 szigete van (amiből csak 66 lakott). Az eladók annyi segítséget adtak, hogy megjelölték a pontos méreteket, így egy kicsit szűkítették a lehetőségek körét.

Az egyik sziget négyzetméteréért 16 eurót, azaz kicsivel több, mint 5000 forintot kérnek, ez azt jelenti, hogy körülbelül 1 milliárd forintért az öné lehet. Egy másik, 450 ezer négyzetméteres földrészt ugyan csak 3500 forintos négyzetméterárért adnak, de a végösszeg itt 1 milliárd 500 millió. A Primošten környéki a többihez képest elég drága: 1 négyzetmétere csaknem 10 ezer forint, ám mivel csak 56 ezer négyzetméter, így 538 millió forint az ára. De van még kisebb (és drágább) is: 36 ezer négyzetméteres 792 millió forintért. Az érdeklődőktől komoly írásbeli szándéknyilatkozatot várnak, csak így jöhet szóba a további tárgyalás.  Egyes elméletek szerint azonban az árak csak irányadók, ennél valószínűleg olcsóbban fognak elkelni a szigetek.

Ugyanakkor jó tudni, hogy a szigorú horvát szabályozás szerint a szigetek nagy részén tilos az építkezés. Aki olyan szigetet vásárol, amin már van ingatlan, jobb helyzetben van, ugyanis azt legalább felújíthatja, de azt sem bővítheti. Ám a hirdetésekből azt sem lehet tudni, hogy melyik megvehető szigeten van legálisan, engedélyekkel épült ház.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

life.hu

Szexmunkásnak állt az RTL egykori sztárja! Itt vannak a pornográf fotók (18+)

astronet.hu

Februári horoszkóp 2022: intenzív időszak csodás lehetőségekkel és mély megélésekkel

life.hu

Végre! Megszólalt Kembe Sorel: ilyen a kapcsolata gyerek anyjával, Kondákor Zsófival

szon.hu

Törölközőben mutatta meg magát az Exatlon riportere, Nagy Réka

mindmegette.hu

Élelmiszerár-stop: ez minden boltban kötelező lesz, senki nem ússza meg

origo.hu

Az arany éve volt a tavalyi Kínában

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

ripost.hu

„Szia drágám, délután jövök érted!” – Így segíthetsz a 3 évesen árván maradt Dávidnak

origo.hu

Soros blogja véletlenül leleplezte Márki-Zayt: választási csalásra készül