Ropogós haltepertő
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 40 dkg harcsafilé * 6 ek rizsliszt * ½ kk fokhagymapor * ½ kk citrombors * ½ kk só * olaj a sütéshez
Elkészítés: a szárazra törölt halszeleteket vágjuk kétcentis kockákra, majd forgassuk bele a fokhagymapor és a citrombors keverékébe, és hagyjuk állni 10 percig. Hempergessük meg a halkockákat a sóval elkevert rizslisztben, és forró olajban süssük ropogósra. Sütés után itassuk le róla a felesleges olajat, és ízlés szerint citromszeletekkel, tartármártással vagy szeletelt lilahagymával kínáljuk.
Balatoni halászlé
Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: * * *
Hozzávalók (8 adag): 1 kg tisztított ponty (vagy balatoni hal) * 20 dkg krumpli * 4 fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 1 nagyobb paprika * 1 nagy, szaftos paradicsom * 1 dl száraz fehérbor * 4 ek olaj * 4 ek őrölt pirospaprika * 1 ek só
A tálaláshoz: csípős paprika vagy Erős Pista
Elkészítés: annyiban tér el az alaprecepttől, hogy a krumplit (amit érdemes meghámozva, egyben belerakni), egy óra után kivesszük a fazékból, és melegen tartjuk a tálalásig, és csak a tányéron adjuk hozzá. A többi hozzávalót passzírozzuk le. A fehérbort a passzírozás után, az újraforralás előtt tegyük bele.
TIPP: tálalás előtt egy kis pálinkával is megbolondíthatjuk.
Hekk baconben sütve
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 4 db hekk (fagyasztott) * 20 dkg bacon vékonyra szelve
Elkészítés: a kiolvasztott halakat tekerjük bele a baconszeletekbe, fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt süssük készre.
Miért jó? Nem lesz olajszag a konyhában, és azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem nagyon esznek halat.
Sonkás krumplisaláta
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 20 dkg sovány sonka * 20 dkg krumpli * 20 dkg zöldborsó * 10 dkg zöldbab * 1 tk só * 20 dkg majonéz
Elkészítés: puhára pároljuk a kockára vágott krumplit, a zöldborsót és a zöldbabot. A zöldborsóból 4 evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz. Megsózzuk, összekeverjük a felkockázott sonkával és a majonézzel, majd szufléformába nyomkodjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Zöldborsóval díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.