Ne dobja ki a meggy szárát!

Ne dobja ki a meggy szárát!

meggy
PUBLIKÁLÁS: 2019. július 10. 13:30
Bors

A cseresznye és a meggy szárát általában kidobjuk, pedig hatékony egészségvédő teát készíthetünk belőle. Minél sötétebbre érik a gyümölcs, annál hatékonyabb a szára. Leggyengébb hatású a világosra érő cseresznye, a legjobb a feketére érő meggy szára. Gyógyhatásai: biztonságos vízhajtó és enyhe gyulladáscsökkentő, enyhíti a reumás tüneteket, a hólyaghurutot. Nyák­oldó, köptető, így megfázás, makacs köhögés ellen is kiváló. A galagonyához hasonlóan enyhe szíverősítő, azzal társítva segíti az öregedő szív munkáját. Székrekedés ellen is hat, ekkor kicsit erősebb főzetet kell készíteni, és éhgyomorra elkortyolni. A gyógytea méregtelenít, segít eltüntetni a kellemetlen narancsbőrt. Karcsúsító, fogyasztó teakeverékek fontos alkotórésze. A szárakat gyűjtsük össze, szárítsuk meg, majd kissé törjük össze! Szellős helyen, papír vagy vászontasakokban tároljuk!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.