Aktuális

Könyörgött a rendőröknek a tini, hogy mentsék meg az életét, de azok csak megbüntették, és hagyták, hogy megöljék

Bors

2019. július 30. kedd 21:00

A 19 éves Shana Grice többször könyörgött a rendőröknek, hogy védjék meg őt erőszakos volt barátjától. A hatóságok azonban úgy vélték, hogy a fiatal lány csak az idejüket rabolja, ezért még pénzbírságot is szabtak ki rá. Gricet nem sokkal ezután megölte a volt barátja, Michael Lane.

Forrás: Facebook

A brightoni lány többször jelentette a rendőrségnek 2016-ban, hogy Michael Lane zaklatja őt, ám azt eltitkolta a nyomozók elől, hogy több hónapon keresztül járt a férfival. A lány ügyével foglalkozó rendőr, Trevor Godfrey amikor ezt megtudta, annyira dühös lett, hogy lezárta az ügyet és megbüntette Gricet 90 fontra – 30 ezer forint – amiért rabolta az idejüket. Godfrey egy évvel később kényszerből nyugdíjba vonult.

A BBC-nek a napokban adott interjújában azt nyilatkozta, hogy Grice megérdemelte a pénzbírságot, mivel szándékosan vezette félre a hatóságokat, ami bűncselekmény. Azt is hozzátette, hogy nem ő, hanem egy kollégája szabdta ki a bírságot, de ő sem tiltakozott.

Grice először 2016. február 8-án fordult a rendőrséghez, mert Lane kéretlen levelekkel, sms-ekkel és ajándékokkal zaklatta őt.

Ugyan ebben az évben, március 24-én azért kereste fel a rendőrséget, mert a féltékeny férfi kikapta a kezéből a mobiltelefonját, átnézte az üzeneteit, majd a földhöz vágta a készüléket, és a hajánál fogva bántalmazta a lányt. Ekkor derült ki a rendőrség számára, hogy Grice és Lane korábban egy pár volt.

Július 9-én az agresszív férfi ellopta a lány lakásának a pótkulcsát, belopózott a fürdőszobájába, és amikor úgy hitte, hogy Grice elaludt, hosszasan nézte őt a sötétben. A lány azonban csak színlelte, hogy alszik, és miután zaklatója kiment a lakásból, azonnal hívta a segélyvonalat. Ekkor letartóztatták Lanet, de csak lopásért, valamint szóban figyelmezették, hogy hagyja békén a Gricet. Másnap kilencszer hívta fel a lányt rejtett számról, és egyre agresszívabbá vált.

Július 12-én Grice ismét hívta a rendőrséget, hogy a férfi követi őt autójával az utcán, de a diszpécser úgy ítélte meg, hogy a lány egyáltalán nincs veszélyben, ezért nem küldött ki járőröket hozzá.

Augusztus 4-én Grice már inkább egy barátját hívta a rendőrség helyett, mert attól félt, hogy nem hisznek majd neki, és ismét megbüntetik.

Augusztus 25-én Lane megvárta, amíg volt barátnője elalszik, betört a házába, és elvágta Grice torkát. A 19 éves lányt az ágyában találták meg vérbe fagyva.

Az ügy hatalmas felháborodást keltett Anglia szerte, amit annak ellenére sem tudott megbocsájtani az igazságszolgáltatásnak a közvélemény, hogy két hét alatt életfogytig tartó börtönbüntetésre – de minimum 25 évre – ítélték Michael Lanet.

Az ügy miatt belső vizsgálatot rendelt el a sussexi rendőrkapitányság, amit azóta sem zártak le. A vizsgálat során három rendőrt, köztük Godfreyt is felelősnek találták a lány halálért. Az is csak a belső vizsgálat közben derült ki, hogy Lane ellen Grice meggyilkolása előtt három évvel 13 nő tett feljelentést zaklatásért, de a nyomozók átsiklottak ezen fontos információ fölött. Az áldozat szülei szerint ha a rendőrök komolyan vették volna a lányukat, és utánanéznek a zaklatójának, feltűnt volna neki, hogy másokkal is ezt csinálta. 

A három kötelességszegő rendőr tárgyalása hamarosan folytatódik.

(via)

További cikkek

Pucér

Ha nem látod, el sem hiszed, mit találtak a Google térképének böngészése közben!

Covid

Előtte állt az élet: fiatal magyar fiú halt bele a koronavírusba, semmilyen alapbetegsége nem volt

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelés – szomorú, hogy kiestünk, de megérdemeltük

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

szon.hu

Tragédia: Elhunyt a nagykállói alapítvány elnöke

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

metropol.hu

Brutális mínuszok jönnek, percek alatt több centis hó esik le

vg.hu

Milliókat nyerhetnek a kisvállalkozások a ma nyíló pályázaton

ripost.hu

A szerencse forgandó, de ennek a 3 jegynek idén nem lesz oka panaszra

origo.hu

Leállt egy baba légzése a kocsiban, az anyja berohant vele a tűzoltókhoz, és megtörtént a csoda