Bruschetta
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 8 szelet baguette * ½ dl olívaolaj * 2 gerezd fokhagyma * 1 kis fej lilahagyma * 4 közepes paradicsom * 1 kk só * 1 kk őrölt fekete bors * 1 ek friss bazsalikomlevél
Elkészítés: a kenyérszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, bedörzsöljük egy gerezd fokhagymával és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Közben felkockázzuk a paradicsomot és a lilahagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, majd az egészet összekeverjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. A megsütött kenyérszeletekre halmozzuk a paradicsomos keveréket, és még melegen, frissen fogyasztjuk.
Grillezett oldalas
Elkészítés: 70 perc
Nehézség: * * *
Hozzávalók (10 adag): 1,5 kg sertésoldalas * 6 gerezd fokhagyma * 1 nagy fej vöröshagyma * 1 ek só * 1 tk egész fekete bors * 1 tk egész kömény * 1 kk fekete bors * olaj a sütéshez
A szószhoz: 5 dkg paradicsompüré * 4 gerezd fokhagyma * 1 fej vöröshagyma * 1 dl olaj * 2 ek vörösborecet * 1 dl víz * 1 tk cukor * 1 tk só * 1 kk őrölt fekete bors * 1 ek pirospaprika * 1 kk őrölt kömény
Elkészítés: először főzzük meg az oldalast: a megtisztított, kissé összenyomott fokhagymagerezdeket, a feldarabolt hagymát, a sót és a fűszereket szórjuk egy lábosba, helyezzük bele az oldalast, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és lassú tűzön körülbelül 30 perc alatt főzzük meg. Közben készítsük el a szószt: a hagymát aprítsuk fel, a fokhagymagerezdeket zúzzuk össze. A hagymát pirítsuk meg egy magas falú serpenyőben, kevés olajon, majd dobjuk rá a fokhagymát, a pirospaprikát, a borsot és a köményt. Gyorsan melegítsük össze a fűszereket, majd keverjük hozzá a paradicsompürét, engedjük fel a vízzel, és főzzük össze a keveréket. Körülbelül 10 perc főzés után adjuk hozzá a cukrot, az olajat és a borecetet, s további 10 perc alatt sűrítsük be. Helyezzük a húst a grillre, és a szósszal kenegetve mindkét oldalát süssük pirosra.
Sült grillezett édesburgonya
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 4 db közepes édesburgonya
A salátához: 10 dkg koktélparadicsom * 1 fej lilahagyma * 4 ek apróra vágott snidling * 10 dkg bébispenót * 4 ek olívaolaj * 1 tk só * 1 kk őrölt fekete bors
Elkészítés: a megmosott édesburgonyákat csomagoljuk alufóliába, és a parázson süssük meg. A zöldségeket daraboljuk fel, keverjük össze, majd locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült a batáta, félig vágjuk fel, és töltsük meg a salátával.
Fóliában sült gyümölcsök
Elkészítés: 25 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 60 dkg bogyós gyümölcs (eper, áfonya, málna, ribizli) * 7 dkg cukor * 1 ek kukoricakeményítő * 1 kk őrölt fahéj
Elkészítés: a cukrot, a keményítőt és a fahéjat keverjük össze. Szórjuk a megmosott gyümölcsökre, és forgassuk át alaposan, hogy mindenhova jusson belőle. A gyümölcsöt osszuk négy részre, és csomagoljuk dupla alufóliába. Grillezés közben tegyük a rácsra, mire minden elkészül, ez is átsül. A gyümölcsök levét besűríti a keményítő, rendkívül finom lesz. Ennél csak az egyszerűsége nagyszerűbb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.