Aktuális

Orbán Viktor: A baloldal óriási erőkkel kampányol, ők elmennek szavazni, legyünk ott mi is! - FRISSÍTVE

Bors

Létrehozva: 2019.05.24.

Ma már egyre többen és nyíltan mondják azt, hogy Magyarországnak volt igaza a migráció kérdésében – jelentette ki a miniszterelnök a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában. 

Orbán Viktor szerint Európában egyre többen gondolják azt, hogy a bevándorlást meg kell állítani, a terrorizmust pedig nem szabad beengedni, mert az Európai Uniónak a biztonságra kell épülnie. A miniszterelnök hozzátette: ezért is fontos, hogy a hétvégén minél többen menjenek el szavazni.

A tét: Európa maradjon az európaiaké

Orbán Viktor szerint van, ami érvényes az öt évvel ezelőtti mondatokból és van, amin túllépett az idő. A kormányfő felhívta rá a figyelmet, hogy a legutóbbi európai parlamenti választást azelőtt rendezték, hogy látványossá vált volna az európai migránsválság, ugyanakkor a bevándorlás, a migráció és az, ahogy arról a politikusok gondolkoznak,  mindent átalakított.

– Európában új kérdés van az asztalon, a mostani választásnak az a fő kérdése, hogy bevándorláspárti politikusok vezetik-e Európát, vagy bevándorlásellenesek, hogy Európa megmarad-e Európának és az európaiaké marad-e – emelte ki a miniszterelnök.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető felvetésére, hogy Orbán Viktor a Bild című német lapnak adott interjújában azt mondta, „a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz”, a kormányfő rámutatott, az idő előtti igazságot mindig túl kell élni. 

– Akinek idő előtt van igaza, az gyakran válik eretnekké és időnként meg is égetik, persze Magyarország nem égett meg, sőt oda sem kozmált, hiszen ma már egyre többen és nyíltan mondják azt, hogy Magyarországnak volt igaza 2015-ben, amikor nem adta meg magát, nem tette lábhoz a fegyvert, nem tette fel a kezeit, hanem azt mondta, hogy cselekedni fogunk, és képesek vagyunk arra, hogy megvédjük a hazánkat – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: most az látható, hogy egyre többen osztják a magyar álláspontot: 

– Európa maradjon az európaiaké, a közbiztonságot őrizzük meg, a terrorizmust ne engedjük be, engedély nélkül senki ne léphessen be az országaink területére, maradjon meg minden európai ország olyannak, amilyenné a kultúrája teszi és egy erőszakos, külső, nagyerejű invázió ne változtathassa meg az életünk kereteit.

Nincs lefutott választás

A miniszterelnök rendkívül fontosnak nevezte, hogy vasárnap minél többen járuljanak urnákhoz, ezért arra kért mindenkit, hogy mindenképpen menjen el szavazni.

– A baloldal óriási erőkkel kampányol egész Európában, és kétségünk ne legyen, hogy a bevándorláspártiak mind ott lesznek, ezért legyünk ott mi is – fűzte hozzá a kormányfő.

A közvélemény-kutatások szerint magabiztos Fidesz-győzelem várható az EP-választáson, ugyanakkor Orbán Viktor kiemelte, a választásokat nem a felmérések, hanem az emberek döntik el.

– Egy választás sosincs megnyerve, amíg az urnákat le nem zárták, az esély pedig sosem váltja be saját magát, az esélyt nekünk kell beváltani – fogalmazott.

Erős felhatalmazásra lesz szükség

Orbán Viktor felhívta rá a figyelmet, a mostani uniós választás nemcsak arról dönt, hogy hány képviselő és milyen frakcióban ül majd az Európai Parlamentben, hanem megerősíti, vagy meggyengíti a hatalmon lévő kormányokat, a magyar kormányt is. A kormányfő hatalmi szempontból az Európai Unió legfontosabb szervének nevezte a miniszterelnökök tanácsát, amely dönteni fog az EU leendő vezetőinek személyéről. Ott látni lehet majd, kinek milyen súlya van, a véleménye mennyit nyom a latba, és ez azon múlik majd, hogy az emberek miként szavaznak az egyes tagállamokban.

– Ha nekem erős felhatalmazást adnak, akkor nagyobb eséllyel tudok érvényt szerezni a magyarok akaratának – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, hogy milyen belpolitikai vetülete van egy európai parlamenti választásnak, a kormányfő elmondta, minden választásban benne van az, hogy az emberek elmondják a véleményüket a magyarországi állapotokról, a politikai szereplőkről. A miniszterelnök több választás tapasztalata alapján úgy látja, hogy ellenzékváltó hangulat van.

Magyarországon nagyon sokat kell dolgoznunk, de Magyarország egyre jobban teljesít és nehéz azt eltagadni, hogy minden évben tudunk tenni egy-egy lépést előre (…) sokkal izgalmasabb kérdés, hogy leváltsuk-e az ellenzéket, és ha igen, akkor mire – tette hozzá.

„Jöjjenek a felvidékiek és az erdélyiek”

Orbán Viktor a határon túli magyarokat is szavazásra buzdította, hiszen a friss közvéleménykutatások szerint sem a felvidéki, sem pedig az erdélyi magyaroknak nem lesz képviselete az Európai Parlamentben. A kormányfő szerint csak az ott élő embereken múlik, hogy lesz-e képviseletük az EP-ben. Bátorította az erdélyieket, hogy szavazzanak az RMDSZ listájára, a felvidékieket pedig arra, hogy az MKP listája mellé tegyék le voksukat.

Csak rajtunk, magyarokon múlik, hogy lesz-e a határon túli nemzetrészeinknek politikai hangja és képviselete az Unióban – majd hozzátette: A brüsszeli parlament az egyetlen olyan hely ma, ahol a régi Magyarország területeihez tartozó magyar közösségek egyformán rendelkeznek képviselettel

Vagyis Orbán Viktor szerint, ha jönnének a felvidékiek és az erdélyiek is, akkor össznemzeti magyar képviselet lehet Brüsszelben.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek