Így pácoljon pálinkával csirkét - nyolc pác ínyenceknek

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2019. május 12. 13:00
<p>Végre itt a grillszezon és a csirkehús az egyik leghálásabb alapanyag: könnyen beszerezhető, változatosan elkészíthető és a legtöbben szeretik. Most a pácoláshoz adunk ötleteket, így senki nem fogy ki belőle a nyár folyamán.</p>
Bors

A legjobb pácok csirkecombhoz

4 egész combhoz (80 dkg)

Csípős

Hozzávalók: 2 nagy csilipaprika * 2 gerezd fokhagyma * 2 mk cukor * 1 ek limelé * 4 ek olaj

Mézes-pikáns keleti

Hozzávalók: 1 kk csili * 2 ek méz * só * 3 ek olaj * 2 ek szójaszósz

Mustáros

Hozzávalók: 1 kk bors * 3 ek mustár * 5 ek olívaolaj * só

Paprikás

Hozzávalók: 1 csésze extraszűz olívaolaj (15 dkg) * 2 fej fokhagyma * 2 ek tej * 1 kk édes vagy csípős őrölt paprika * só

A legjobb pácok csirkemellhez 

4 adaghoz (60 dkg)

Zöld fűszeres

Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt (15 dkg) * zúzott fokhagyma * só * bors * 4 ek olívaolaj * fél csokor petrezselyemzöld * oregánó – frissből bőven tegyünk bele * bazsalikom – frissből bőven tegyünk bele

Kefires, pálinkás

Hozzávalók: 1 dl kefir – joghurttal is helyettesíthető * 2 dl olaj * frissen őrölt feketebors * 1 ek oregánó * 1 ek bazsalikom * 1 ek kakukkfű * 1 tk pálinka

Indiai joghurtos

Hozzávalók:  2 dl natúr joghurt * kurkuma * csilipor ízlés szerint * római kömény * 1 tk reszelt gyömbér * 2 gerezd fokhagyma összenyomva 

Csilis, gyömbéres klasszikus

Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt (15 dkg) * 2 citrom * 2 gerezd fokhagyma * só, bors * 1 ek mustár * 1 ek méz * reszelt gyömbér ízlés szerint * csilipaprika ízlés szerint

Köret

Görög saláta

Elkészítés: 20 perc

Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 adag): 4 nagyobb paradicsom (48 dkg) * 2 kígyó uborka (60 dkg) * 2 fej lilahagyma (30 dkg) * 20 dkg fetasajt * 2 maréknyi fekete Kalamata olajbogyó (10 dkg) * 2 piros kaliforniai paprika (30 dkg) * 1 citrom * olívaolaj (4 dkg) * só, szárított oregánó

Elkészítés: Előveszünk négy tányért, és tálalásra készen állítjuk össze a salátát. Az uborkákat meghámozzuk, és karikára vágjuk. A paradicsomot felszeleteljük, a lilahagymát felvágjuk, és karikáira szedjük. A kaliforniai paprikákat félbevágjuk és felszeleteljük. Az előkészített hozzávalókat egyenlően elosztjuk a tányérokon. A tetejére rendezzük az olajbogyót, a darabokra vágott fetát, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk oregánóval. Minden tányérra helyezzünk egy gerezd citromot, hogy mindenki ízlés szerint locsolhassa. A feta elég sós, így a só használata is opcionális.

Desszert

Citromparfé

Elkészítés: 4 óra

Nehézség: * * *

Hozzávalók (4 adag): 5 biocitrom héja és leve * 20 dkg cukor * 4 dl tejszín

Elkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, vigyázva, hogy magok ne kerüljenek bele. A citromlébe belekeverjük a cukrot, és vízfürdőben melegítve kevergetjük, míg a cukor feloldódik, majd kihűtjük. Közben a habot felverjük, és a kihűlt szirupba keverjük a citromhéjjal együtt. Egy hosszúkás formába töltjük és kifagyasztjuk. Kb. három óra múlva szeletelhető – akkor tálalhatjuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.