Aktuális

Elrontja a hortobágyit, ha ledarálja a paprikást

Reim Károly

Létrehozva: 2019.05.18.

A magyaroknál a húsos palacsinták terén a klasszikus hortobágyi a kedvenc, de nem kötelező ennél a tölteléknél leragadni. Adott esetben egy panírozástól se riadjunk vissza!

Ha húsos palacsintáról beszélünk, legtöbben azonnal a hortobágyira gondolnak. Buday Péter séf a hortobágyit szigorúan csirke- vagy borjúpaprikásból készíti, a szokásos habart paprikás-tejfölös mártással lelocsolva. Fontosnak tartja azonban, hogy ne daráljuk le a palacsintába töltött paprikásunkat. Aki így tesz, a séf szerint valóságos bűnt követ el, tönkreteszi az ízeket. Inkább nagyon apró darabokra vágjuk össze a húsdarabokat! Így a tésztánkban minden egyes falatnál érezhetjük minden zamatát a paprikásunknak.

De a húsos palacsinták családja ennél sokkal népesebb. Tájegységtől függően töltötték régen sertéssel, marhával, libával, csirkével, de valójában csak a képzelet szab határt annak, hogy mit teszünk a palacsintánkba. Tálalhatjuk majonézzel, tartárral, paprikás mártással, sajtmártással, vagy akár rántva is. Bátran en­gedjük el a fantáziánkat!

Buday Péter: Csirkemellel, zöldséggel

Van élet a magyaroson túl is – állítja a mesterszakács. Például a gyerekekre is érdemes gondolni, nekik hálás zöldséges-húsos palacsintát készíteni. – Fogjunk egy szép csirkemellet, és pirítsuk le! Szerezzünk be friss zöldségeket, paprikát, paradicsomot, hagymát, akár cukkinit is, de bármi jöhet! Amit lehet, vágjunk vékony csíkokra, majd éppen annyira pirítsuk össze a csirkével, hogy még roppanósak legyenek! Készítsünk hozzá egy sajtkrémet, majd mehet minden vegyítve a palacsintába betekerve. Garantáltan imádni fogják a gyerekek, és még egészséges is! – adott tippet a séf a Borsnak.

BORS-tipp

Ha már elengedjük a fantáziánkat: Miért ne tehetnénk paradicsomos húsgombócot a palacsintánkba? A lényeg, hogy törjük össze a gombócokat, majd némi tejszínnel sűrítsük be, hogy még véletlenül se folyjon ki a tésztából! Mehet némi ráolvasztott sajt a tetejére, és garantált lesz a siker!

Wossala Rozina: Rántott hússal, omlettel

Wossala Rozina: Rántott hússal, omlettel A Konyhafőnök című műsor egykori sztárja, az étteremtulajdonos-szakács Wossala Rozina sok időt töltött Kaliforniában. Ott tanult meg egy igazán különleges húsospalacsinta-receptet, amit a bátrabbak a mi palacsintatésztánkkal is elkészíthetnek. – A recept Mexikóból származik, és breakfast buritónak hívják. Ezt egy kicsit át kell alakítani. A lényeg, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát készítsünk, több lisztet tegyünk hozzá, hiszen a töltelék is tartalmasabb lesz – magyarázta. – Rántott hússal az igazi, amit apró darabokra kell felvágni bele. Egytojásos omlett is kell bele, és jó sok csípős szósz, valamint avokádó. Ha ezeket a hozzávalókat szépen betekerjük a vastag palacsintatésztába, garantáltan tartalmas ételt kapunk. Szerintem ez az igazi húsos pali!

Schobert Norbi: Sonkakrémmel, rántva

Schobert Norbi: Sonkakrémmel, rántva A fitneszguru is szeret eltérni a hagyományos húsospalacsinta-receptektől, mi több, egy különleges rántott palacsinta a kedvence, amit Update termékekből gyorsan és ízletesen el lehet készíteni. – A palacsintatésztát a szokásos hozzávalókon – tojáson, són, vízen, sütéshez való olajon – túl szigorúan Update liszttel készítem. Én általában sonkakrémmel töltöm meg. Update csirkemellsonkát és trappista sajtot használok a krémhez, amihez megy még vaj, vöröshagyma finomra vágva és egy kicsit lepirítva, továbbá némi tejföl, mustár, só és bors. Ha ez megvan, a krémet egy tálban botmixerrel összepépesítem. Betöltöm a palacsintába, majd jöhet a felcsavarás és a panírozás Update lisztbe és morzsába. Előmelegített olajban mindkét oldalát megsütöm. Tálaláskor ízlés szerint friss salátát vagy Update majonézt adhatunk hozzá.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189614_auto_resized.jpg
origo.hu

Verstappen még sosem tett olyat, mint a Miami Nagydíj időmérőjén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27763_resized.jpg?avcount=1714887310
origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189321_auto_resized.png
metropol.hu

Vége van: utoljára jelentkezett be Ördög Nóra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187517_auto_resized.jpg
vg.hu

Mindenki ballisztikus rakéta-elhárítókat akar venni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185958_auto_resized.jpg
ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27762_resized.jpg?avcount=1714887310
origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186843_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Azonnali termékvisszahívás: két kedvenc termék is érintett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188786_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Földi pokol: közel jár az összeomláshoz a rákbeteg Katalin hercegné

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186663_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most zárták le a budapesti felüljárót, szörnyű buszbaleset történt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/KMlN-_3pvcggTMlj5xEcvplL7MAGFm3NAWt7xgz9nBg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRhMWJlMGNkYjYzNDRkMDhiODQ5M2FlNmRlZmFmMzBl.jpg
Baleset

Métereket repült a szombathelyi tini – videón a pillanat, ahogy elgázolták

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/jYzQnlT5kfMdaT8HvXv18gJsDkRhi_aJqGvrIQM7dWc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzljNjc2YTBjMjBhNTRhYWY4ZTcwMzc2YjY4ZDBkYWI4.jpg
Gyász

Tragikus hírt közöltek a budapesti buszbalesethez riasztott mentősök - helyszíni fotók