Magyar pisztáciafagyi lett Európa legjobbja

Magyar pisztáciafagyi lett Európa legjobbja

fesztivál
PUBLIKÁLÁS: 2019. április 17. 20:45
Bors

Magyar pisztáciafagyit választottak a legjobbnak a Rómában megrendezett 10. Európai Fagylalt Fesztiválon. Fazekas Ádám cukrász ezzel kvalifikálta magát a 2021-es fagylalt-világbajnokságra. 

– Olasz alapanyagokból, egy „műhelynek” berendezett kamionban kellett elkészíteni a fagylaltot – mesélte a Borsnak Ádám. – Az alapanyagok: ledarált pisztáciából készült liszt, tej, tejszín, egy kevés só, és Püspökszilágyról, a szülőfalumból származó málnaszósz, amit fűszerként vihettem magammal – emlékezett az Európa-bajnok fagyis.

Rómában a biatorbágyi Andrész Petra karamellás-gyümölcsös fagyija közönségdíjat nyert. – Ez vajkaramella alapú, enyhén só­zott, fekete ribizlivel ízesített fagylalt. Van még benne ka­ramelli­zált sózott tökmag, és a díszítése is karamell  – mondta a Borsnak Petra.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.