Aktuális

Lipcsei Péter nem kivételez a fiával

K. B.

2019. április 17. szerda 11:15

Életük meccsére készülnek Lip­cseiék. A Fradi-ikon, Péter a Soroksár edzőjeként, fia, Krisztián az NB II-es csapat védőjeként szeretne kibabrálni a Magyar Kupa-elődöntőben a Budapest Honvéddal.

Forrás: Végh István

Az FTC második csapatának megszűnését követő egy­éves szünet után Soroksáron, ismét Fradi-legenda édesapja irányítása alatt focizik Lipcsei Krisztián. A 21 éves védőre nagy nyomás nehezedik a neve miatt.

– Már megszoktam ezt, fel tudom dolgozni. Sőt annak, hogy apa az edzőm, előnye is van, otthon bármikor meg tudjuk beszélni a pályán történteket – mondta a Borsnak Krisztián, aki apjához hasonlóan a 6-os számú mezben focizik.

– Neki mindig meg kell majd küzdenie azzal, hogy hozzám hasonlítják, de nem szabad ezzel foglalkoznia – mondta Lipcsei Péter, aki szerint nem lenne tragédia, ha Krisztiánból nem lenne NB I-es focista. – Vannak hiányosságai, ahogy a többi fiatalnak is, de folyamatosan fejlődik. Kupameccseken már kezdett, és a bajnokságban is játszott, de csak ha jól teljesít. Azt nem tehetem meg, hogy a csapat rovására menjen a szerepeltetése, csak azért, mert ő a fiam.
Krisztián sok meccsen látta az apját focizni, és próbálta ellesni a technikáját.

Kispesti emlékek

Lipcsei Péter számos emléket őriz a Honvédról, amellyel most a Soroksár edzőjeként vív kupaelődöntőt. – 1994-ben 2-1-re nyertünk a Bozsik Stadionban a kupadöntôben. A meccs után hatalmas balhé alakult ki, a rendőrök kardlappal verték a fradistákat, az nem volt kellemes. De az ember inkább csak a szépre emlékszik, és szerencsére sok sikerben volt részem a Honvéd ellen – mondta a tréner.

– Nagyon tetszett, ahogy a szabadrúgásokat, szögleteket rúgta. Ezt szoktam gyakorolni, és örököltem is a rúgótechnikáját – mesélte Krisztián, akinek édesapja is ezt, valamint a fejjátékát emelte ki, gyengeségként a lassúságát említette.

Mindkét Lipcseinek az a célja, hogy egyszer a Fradi első csapatánál dolgozhassanak.

– Folyamatosan tanulok, képzem magam. Vehemens edző vagyok, egyszer megfogadtam, hogy három meccsen keresztül nem állok fel a kispadról, de nem bírtam tovább – mondta Péter, hozzátéve: a múltja megkönnyíti a munkáját. – A játékosok megadják a tiszteletet, és jobban elfogadják, amit mondok. 

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet