Aktuális

Autós üldözésbe fordult a kocsivásárlás a próbaút közben Budapesten

Bors

2019. április 20. szombat 19:00

Brutális autósüldözés volt a fővárosban, egy sofőr ugyanis a negyedik kerülettől egészen Kerepesig rongyolt, rendőrökkel a sarkában. Kiderült, hogy a sofőrnek még jogosítványa sem volt. Most eljárás indult a férfi ellen. 

Szinte filmbe illő autósüldözésnek lehettek tanú a járókelők, amikor egy sofőr fényes nappal rendőrökkel a sarkában menekült a IV. kerületből. Úgy tudjuk, hogy egy autó vásárlása fajult egészen idáig: K. Tibor ugyanis alig két hete kocsit akart venni, a vásárlás előtt szeretett volna egy próbakört is tenni a kocsival. A IV. kerület egyik kereszteződésénél azonban zsarukba futott, akik kiszúrták, hogy egy, a vezetéstől eltiltott férfi ül a volán mögött. Több sem kellett nekik, azonnal jelezték a sofőrnek, hogy húzódjon le, Tibor azonban másképp gondolta: megállás helyett a gázra taposott, a kocsik és a rettegő autósok között lavírozva rontott előre, a villogó-szirénázó rendőrökkel a nyomában. Út közben még egy rendőrautónak is nekiment. Egészen Kerepes határáig eljutott, ahol azonban sikerült őt megállítani a zsaruknak. A rendőrség lapunknak megerősítette, hogy a férfinek valóban nem volt jogosítványa, a férfi ellen eljárás indult, továbbá jelenleg is szakértő vizsgálja az esetet:

- A férfit szabálysértési őrizetbe vették. A szabálysértési eljárás mellett a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti veszélyeztetés gyanúja miatt is büntetőeljárást indított - mondta el a Borsnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Alkoholt ugyan nem fogyasztott az eset előtt, azt azonban még vizsgálják, hogy drogos befolyásoltság alatt állt-e:

- A balesetet követően a férfivel szondát fújattak, mely negatív eredményt hozott. Az összes körülmény tisztázása érdekében a sofőrnél intézkedtek a további mintavételre. Annak megállapítása, hogy a férfi állt-e kábítószer befolyásoltsága alatt, az a mintavételt követő szakértői vizsgálat tárgyát képezi - magyarázták.

További cikkek

Baleset

Az egész utat lezárták, akkora baleset történt Heves megyében

Ez is érdekelhet

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

metropol.hu

Tovább fokozódik a Kulcsár Edina–Csuti-ügy: Tommyboy is elárulta a véleményét

origo.hu

Újabb fontos szakaszához érkezett a főváros legújabb hídjának kivitelezése - videó

szon.hu

Nem mindennapi látvány! - Vadászgépek festették csíkosra az eget Nyíregyháza felett

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

mindmegette.hu

Fogyássztori: Alexandra elárulta, hogy fogyott 28 kilót!

vg.hu

Megbokrosodott hirtelen a forint, de nincs egyedül

vg.hu

Ne lesz kötelező a koronavírus elleni vakcina Csehországban

origo.hu

Leállt egy baba légzése a kocsiban, az anyja berohant vele a tűzoltókhoz, és megtörtént a csoda