Ön tudja, hogy mitől romlik hamarabb a tej? A szavatossági időn túl azt is figyelembe kell venni, sovány vagy zsíros tejről van-e szó.
Egyes tanulmányok szerint a sovány tej tovább iható, mert a zsírhiány miatt a mikrobák nem tudnak olyan gyorsan szaporodni. Mások viszont úgy gondolják, hogy a zsíros áll el tovább, mivel a zsír mesterséges tartósítószer.
A két teória közt egy vizsgálat tett igazságot: kiderült, hogy a sovány tej valamennyivel tényleg tovább bírja, viszont ha megromlik, akkor az íze és a szaga is borzasztó lesz.
A szakértők szerint egyébként nagy hibát vétünk azzal, ha a tejet a hűtőszekrény ajtajában tároljuk. Nem is gondolnánk, de a nyitogatás miatt folyamatosan ingadozik a hőmérséklet, ezért a tej gyorsabban megromlik. A legjobb, ha a hűtő belső részén tároljuk a bontatlan, és a már felnyitott dobozokat is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.