Aktuális

Zenehallgatás közben gázolta halálra a vonat Szabolcsot

L. B.

2019. március 7. csütörtök 04:10

Egy vétlen mozdulat, egy átkozott lépés, s a kamaszos lazaság egy 16 éves fiú halálához vezetett: Szabolcs zenehallgatás közben nyomkodta a telefonját, amikor a robogó vonat elgázolta Monorierdőnél.­­

A nyáregyházi tinédzser az egyik legjobb barátjával várakozott a szomszédos település vasútállomásán hétfő reggel. A kamasz még megvárta, hogy a Cegléd felől a fővárosba tartó vonat elhaladjon, aztán elindult. Alig lépett kettőt, a szemközti oldalon száguldó szerelvény frontálisan ütközött vele. A barátja még próbált utánanyúlni, de esélye sem volt megmenteni a fiút.

– Bízom benne, hogy mire feleszmélt vagy mire eljutott a tudatáig, már mindennek vége volt… – mondta a Borsnak elcsukló hangon a szerencsétlenül járt fiú édesapja, Bolgár János, aki már a helyszínelők kiszállása előtt megérkezett az állomásra. A szemtanúk elmondása szerint a végzetes pillanatban a fiú kezében volt a telefonja, a fülhallgatójára pedig a teste mellett bukkantak. A mobilja ezernyi apró darabra tört.

– Végignéztem, ahogy a gyermekemet levetkőztetik és berakják a koporsóba. Örülök, hogy nem több darabban kellett összeszedni, de a halottszállító nem javasolta, hogy az arcára adjak egy utolsó puszit – emlékezett vissza a családfő a Borsnak.

– A fiam szemüveges volt, de rendszeresen nem hordta, s aznap sem volt rajta. Sokszor szóltam neki, gyakran figyelmeztettem arra is, hogy közlekedés közben óvatosan hallgasson zenét. Jó gyerek volt, egy igazi kamasz – mesélte az édesapa.

Szabolcs Budapestre járt iskolába, gépésznek tanult. Édesapja utoljára vasárnap este láthatta, amikor a fürdőszoba előtt váltottak pár szót. A 11 éves húgával nagyon jó testvérek voltak, s rengeteg barátja volt. Sokat focizott, és hangszeren is játszott. Nem tartozott a legjobb tanulók közé, de apjának nemrég megígérte, hogy javítani fog. Szabolcs iskolájában még aznap megemlékezést tartottak, szombaton pedig a focipályán emlékeznek meg róla. A gyászmisét celebráló lelkész korábban tanította a fiút.

– Rengetegen felajánlották, hogy segítenek, leginkább azonban egy időgépre volna szükségünk. Ha a cikk hatására száz gyerekből legalább egy óvatosabb lesz, az én fiam már nem halt meg hiába. Ezen változtatni azonban már nem tudunk. Életünk hátralévő részében azzal kelünk, s fekszünk, hogy volt egy gyerek, aki nagyon jó volt, akit nagyon szerettünk, de egyszerűen kamasz volt és nem fogadta meg, amitől próbáltuk óvni – halkul el a férfi hangja.

Szabolcsot a családja, a barátai, s az összes ismerőse gyászolja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hosszú Katinka utolsó lett a 200 méteres vegyesúszás döntőjében

vg.hu

Ingyenesek lesznek a menstruációs termékek a közintézményekben

borsonline.hu

Cellatársai öltek meg egy rabot a Kozma utcai börtönben

hirtv.hu

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a színész: csak 32 éves volt

ripost.hu

Brutális fotók: Súlyosan bántalmazták Gáspár Győző kamuszeretőjét

vg.hu

Az orosz energiáról való leválásnál is nagyobb kockázat fenyegeti Európát

mandiner.hu

Olyan nukleáris rakétát villantott Amerika, amivel Moszkvát és Pekinget is elrettentheti

mindmegette.hu

Kitálalt a nő, aki 10 napig követte Meghan Markle diétáját

borsonline.hu

Többen levideózták, fényes nappal egy vízibiciklin szexelt egy fiatal pár

borsonline.hu

Barátnőjét magával rántva lett öngyilkos egy férfi a Szerelmesek hegyén lévő kilátónál

borsonline.hu

Boldogan játszott a gyermekeivel: 2 óra múlva holtan találták az édesanyát

További cikkek

Végzetes hiba

Összekeverték a kórházban a gyógyszerét, tragikusan fiatalon meghalt Martin - megszólalt a gyászoló anya

Rezsi

Rezsicsökkentés: így spórolhatnak a feltöltőkártyás áramvásárlók