Aktuális

Pesten támadnak Pandora szörnyei

Bors

Létrehozva: 2019.02.06.

Kiállításon borzonghatunk az Avatar világán.

Forrás: IMDb

Hamarosan moziba kerül James Cameron kasszasikerének, az Avatarnak a folytatása, ennek apropójából pedig egy tényleg elképesztő látványvilággal gazdagított kiállítással turnézik a GES Events, a Lightstorm Entertainment és a FoxNext nevű amerikai cégek szövetsége.

A kiállítás most először mutatkozik be Európában, és mindjárt Budapesten kezdenek, ezt a TulipánTündér produkciónak köszönhetjük, akik joggal büszkék erre a projektre. 

Az Andrássy Élményközpontban berendezett kiállítás 1000 négyzetméteren enged betekintést a Na’vik életébe. Megismerhetjük az ott élők használati tárgyait, szemtől szemben állhatunk az elképesztő méretű vadállatokkal, de szagolhatunk például nagyon büdös virágot is, és ha kedvünk úgy tartja, komplett mondatokat fordíthatunk le a na’vik nyelvére. 

Új korszakot teremtett 

James Cameron már az 1990-es években megálmodta az Avatart, de annak idején még nem volt olyan technológia a filmiparban, hogy mozifilm készüljön belőle. A rendező később, 2002-ben, a Gyűrűk Ura című filmet látva jött rá, hogy immár megvalósítható az álma.

Az Avatar története a távoli Pandora bolygón játszódik, ahol a na’vi nép boldog szimbiózisban él a természettel. Ám egy nap megjelenik az ember, akinek a planéta nem épp szerény ásványkincskészlete kell, így természetesen mindent feléget, hogy megszerezze.

Legek 

– 4 Golden Globe-díj 2010-ben.

– 237 millió dollárból (68 milliárd forint) készült és  2,788 milliárd amerikai dollár (794 milliárd forint) bevételt hozott.

– A digitális trükkök nagy részét Cameron találta ki, a film előtt nem létezett ilyen.

– A na’vi nyelvet négy év alatt alkotta meg Paul R. Frommer nyelvész, ötszáz szóból áll, és nyelvtana is van.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek