Aktuális

Megkezdte a börtönt a barátját öngyilkosságba hajszoló fiatal lány

Bors

Létrehozva: 2019.02.12.

Forrás: AP

Michelle Carter megkezdte 15 hónapos börtönbüntetését, amit azért kapott, mert sms-ekben és levelekben, telefonon arra biztatta még 2014-ben az akkori barátját, hogy legyen öngyilkos.

Carter akkor mindössze 17 éves volt, a barátja, Conrad Roy III pedig 18 éves. A fiút holtan találták meg a furgonjában egy parkolóban. Szén-monoxid mérgezés végzett vele a lezárt autójában, miközben állandó telefonkapcsolatot tartott az "útmutatásokat" adó Michelle Carterrel.

A fiatal nő a telefon monitorján figyelte, ahogyan udvarlója megfullad, és a tragédiáról nem értesítette sem a mentőket, sem Roy családját. A fiatalember holttestét egy nappal az öngyilkosság után találták meg.

A 21 éves Michelle Cartert emberölés vádjával állították bíróság elé. A per vitát kavart, ugyanis emberi jogi szervezetek - és a vádlott védőügyvédjei is - amellett érveltek, hogy magánüzenetek titkosságát az alkotmány védi, tehát nem használhatók fel bizonyítékként.

A perben Michelle Carter több száz sms-üzenetét vizsgálták át, és az ügyész 7-12 év közötti börtönbüntetést javasolt. A bíró azonban két és fél évi börtönt szabott ki, amelyből 15 hónapot kell letölteni, a fennmaradó időszakban szigorú felügyelet melletti, két évig tartó próbaidőre bocsátják.

(via People)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek