Aktuális

Egy sorozatban látta, hogyan kell újraéleszteni, így mentett életet

Bors

Létrehozva: 2019.02.04.

Ha legközelebb valaki arra utasítja, hogy tévénézés helyett inkább menjen a szabadba, egészen nyugodtan válaszolhatja azt, hogy egy nap talán életet is menthet majd emiatt. Már csak azért is, mert ez megtörtént egy Cross Scott nevű amerikai férfival.

Scott egy nap meglátott egy autójában ülő nőt, aki becsúszott a kormány alá. A 21 éves férfinak azonnal feltűnt, hogy valami gond van, ezért odarohant a kocsihoz, betörte az ablakot, és kirángatta a nőt, akinek az ajkai már kékre változtak.

Scott ugyan soha életében nem vett részt életmentő- vagy elsősegély tanfolyamon, a kockázatos pillanatban mégis hirtelen beugrott neki kedvenc sorozata, A hivatal egyik jelenete, amelyben igen szokatlan módon mutatnak be újraélesztést.

A sorozatban a Steve arell által játszott Michael Scott egy bábut éleszt újra, miközben azt magyarázza, hogy a Bee Gees slágere, a Stayin’ Alive című dal üteme tökéletes az életmentéshez. A dolog egyébként hiába tűnhet viccesnek, igenis helyes: az ikonikus diszkózene percenként 103 ütemet ver, ami jó tempót szolgáltat a mellkas pumpálásához.

Scott tehát az ismert módszerrel megkezdte az újraélesztést, mire a nő alig egy perc múlva újra lélegezni kezdett.

– Sosem tanultam ilyesmit, és fogalmam sem volt, mit csinálok – nyilatkozta az életmentő a LADbible-nek, majd azt is elárulta, hogy továbbra sem tudja, hogyan kell valakit újraéleszteni, de a Stayin Alive-nak hála, sikerült.

A nőt kórházba szállították további megfigyelésre, majd még aznap találkozót kért megmentőjétől, akinek megköszönte a segítséget.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek