Aktuális

2300 milliárd forintot hagytunk a boltokban tavaly

Bors

Létrehozva: 2019.02.14.

Forrás: Bors

Jelentősen emelkedett a lakossági fogyasztás tavaly. Egy felmérés alapján a mintegy 18 ezer kiskereskedelmi egységben mintegy 2300 milliárd forint volt az éves forgalom. Élelmiszerre 2018-ban mintegy 1800 milliárd forintot költöttek a vásárlók, ami hétszázalékos növekedés 2017-hez képest.

Mint Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta, 2018 a növekedés ütemét tekintve is rekordot döntött, hiszen hat százalék körüli emelkedést mért a Központi Statisztikai Hivatal. Ezzel együtt a 2013 óta tartó folyamatos emelkedésben átformálódott a kereskedelem – mondta a főtitkár az M1 Forint, fillér című műsorában.

A fiatalok főleg a márka bűvöletében élnek, az idősek már nem annyira, vagyis korcsoport szerint különbözőek a vásárlási szokások. Az idősebbek tudatosabbak, gyakran keresik az akció­kat. Az egyik hazai bolthálózatban, a CBA-ban az ár-érték arányt figyelik a legnagyobb mértékben az emberek, de arra is ügyelnek, hogy az adott terméket hol állították elő. A szakemberek azt várják, hogy idén további forgalombővülésre lehet számítani.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek