Aktuális

Vérbosszú Káptalanfán: elköltöztek a túlélők a horrorházból

B. B.

Létrehozva: 2019.01.14.

Még mindig válságos állapotban kezelik a kórházban O. Szabinát, akit több családtagjával együtt akart kivégezni hidegvérrel volt szerelme. A nő édesanyja saját felelősségre jött ki a kórházból.

Az egész országot megrázták a Veszprém megyei Káptalanfán csütörtök hajnalban történtek. Egy 57 éves osztrák üzletember, Wolfgang M. besétált volt szerelme családjának otthonába és tüzelt mindenkire, akit csak ért, majd magával is végzett. Szabina 52 éves édesapja, Sándor a helyszínen meghalt, 40 esztendős édesanyja, Vali súlyos, míg hároméves húga életveszélyes sérüléseket szenvedett, és Szabina hatéves húga is megsérült.

A legsúlyosabb sérüléseket Szabina és hároméves húga szenvedte el: a kislányt a koponyasérülése miatt továbbra is életveszélyes állapotban ápolják Győrben, és bár Szabina állapota is válságos, tegnapra már stabilizálták.

A tragédia idején kilencen voltak a házban, a Bors pedig úgy értesült: az O. család tagjai nem térnek vissza a brutális támadás helyszínére.

– Rokonokhoz költöztek, együtt próbálják feldolgozni a történteket. Nem csodálkoznék, ha Valika soha nem lenne képes visszaköltözni. Megviselték a történtek, aggódik a két lányért, akik még mindig élet és halál között lebegnek – mondta a család egyik ismerőse. Bár Valit többször megműtötték, saját felelősségre elmehetett a kórházból.   

Három éve ugyanez történt

Wolfgang M. évekig élt együtt Szabinával Bécsben, de képtelen volt elviselni, hogy fiatal szerelme elhagyta. Az eset kísértetiesen hasonlít a 2014-es magyarbánhegyesi mészárláshoz, amiben a 47 esztendôs T. Lajos húsz évvel fiatalabb szerelme, Adrienn és családja életére tört, majd közös kislányukkal elrohant. Csehák Hajnalka pszichológus szerint személyiségzavar és a fiatal szerelme elvesztése egyaránt állhat a háttérben.

– Büszke lehetett arra, hogy őt képes szeretni egy ilyen fiatal lány. Azonban ez a gyűlöletnek és a bosszúállásnak olyan mértéke, ami zavaros személyiségre utal – mondta a szakember.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek