Aktuális

Utasrosszullét: Kényszerleszállás Budapesten

Bors

Létrehozva: 2019.01.14.

Egy 71 éves török állampolgár lett rosszul az Isztanbul-Párizs Airbus járaton. A Dél-Pesti kórház sürgősségi osztályán kezelik.

Utasrosszullét miatt Budapesten szakította meg útját a Turkish Airlines Isztambul (SAW) – Párizs (CDG) járata. Információink szerint egy utast szívinfarktus gyanúval kezelnek - számolt be róla az airportal.hu.

A TK 1819-es számú járatot teljesítő, TC-JPJ lajstromjelű Airbus A320-232 típusú repülőgép személyzete Budapest téréségében döntött az út megszakítása mellett egy utas rosszulléte miatt.

A repülőgép 11:50-kor biztonságosan leszállt a Liszt Ferenc nemzetközi Repülőtér 31R futópályáján, majd a számára kijelölt, 227-es állóhelyre gurult.

Az állóhelyen az AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgalat megkezdte az utas ellátását.

A Repülőtéri Egészségügyi Szolgalattól származó információk szerint a repülőgép fedélzetén egy 71 éves török állampolgárságú férfi lett rosszul, szívinfarktus gyanúját állapítottak meg nála.

Az AMS és a repülőtérre riasztott légimentő egység gyors beavatkozásának köszönhetően a leszállást követően sikerült stabilizálni az utas állapotát, akit ez után mentőhelikopterrel, stabil állapotban a Dél-Pesti kórház sürgősségi osztályára szállítottak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek