Aktuális

Sopronba ment lopni, majd bérelt egy autót és drogozott Győrben

Bors

Létrehozva: 2019.01.29.

Forrás: Kisalföld (képünk illusztráció)

A Soproni Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a miskolci férfinak, aki január 17-én azért utazott ausztriai lakóhelyéről Sopronba, hogy ott lopásokból pénzt szerezzen kábítószerre, amit Győrben kívánt megvásárolni.
 
A 37 éves férfi ezen a napon három autóból tulajdonította el a sofőrök táskáit az azokban lévő pénzösszegekkel és okiratokkal együtt, míg a tulajdonosaik az autóikból árut pakoltak. A gyanúsított emellett a piac közelében több parkoló autót is megpróbált kinyitni, de azok zárva voltak.


A férfi a lopásokból legalább 102.000 forintra tett szert, míg a táskákat és az okiratokat nagyobbrészt eldobta. A készpénzből ezt követően autót bérelt és Győrbe utazott, ahol kábítószert vett, amit el is fogyasztott. Ezt követően visszautazott Ausztriába.
 
Elfogására másnap került sor Sopronban, mikor a bérelt autót vitte vissza.
 
Az elkövetőt korábban Miskolcon kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.
 
A lopás vétsége és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban a bíróság – osztva az ügyészség álláspontját – elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés indokai – az ügyészség érveinek megfelelően – a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye.
 
A bíróság döntése az elkövető és védőjének fellebbezésére tekintettel még nem vált véglegessé.

(Via Kisalföld)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek