Nem mindegy, miből készül a vágódeszka

Nem mindegy, miből készül a vágódeszka

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2019. január 16. 14:30
Bors

A vágódeszka minden háztartás szerves részét képezi, de egy friss kutatás szerint korántsem mindegy, hogy milyen anyagból is van az az eszköz, amelyen az alapanyagokat felaprítjuk. A Wisconsini Egyetem Ételkutatási Intézetének munkatársai azt vizsgálták, hogy milyen gyorsan tűnnek el a baktériumok használat után a fa- és a műanyag vágódeszkákról.

A végeredmény őket is megdöbbentette. Mindkettőt egy éjszakára mosatlanul hagyták állni. Azt tapasztalták, hogy a fáról szinte teljesen eltűntek a baktériumok, míg a műanyagon a fáénak az ötszörösét mérték (többek között szalmonellát is). A kutatók úgy vélik, hogy a vágódeszkák elmosogatása ettől függetlenül megkerülhetetlen, de az a feltételezés megdőlni látszik, hogy a műanyagból készült eszközök higiénikusabbak.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.