Aktuális

Lehetséges ez? Alighanem Ön is fordítva használta eddig az alufóliát

Bors

Létrehozva: 2019.01.10.

Ezt is megtudtuk!

Alaposan megkavarta az állóvizet egy séf egy olyan témában, amiről eddig mindenki azt hitte, hogy nem lehet újat mondani: ez az alufóliahasználat kérdése. Lássuk be: eddig mindenki azt hitte, hogy nem olyan nagy dolog alufóliát használni a sütéshez - erre kiderül, hogy eddig majdnem mindenki rosszul használta. Hogy pontosítsunk: fordítva!

A Michelin-csillagos brit séf, Tom Kerridge robbantotta az “alufólia-bombát”, miután a BBC egyik műsorában (mintegy mellékesen) elárulta: noha a közhiedelem az, hogy fényes felével felfelé kell használni, valójában pont fordítva igaz. A fényes felével lefelé, az étel felé kell fordítani a fóliát. Azt is elárulta miért: az a fele ugyanis jobban visszaveri a hőt, így ha az van befelé, az étel felé fordítva, akkor az segíti a sütést, mivel a lehető legtöbb távozó hőt forgatja vissza, míg ha kifelé fordítjuk, akkor gyakorlatilag pont ellenünk dolgozik a fólia.

Mondanunk sem kell, a közösségi oldalakon az adás után rögtön elindult a kommentözön. Többen írták: 30-40 éve rosszul sütnek ezek szerint, de most a mesterszakács rávezette őket a helyes útra. Ön hogy használta eddig az alufóliát? 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek