Lehetséges ez? Alighanem Ön is fordítva használta eddig az alufóliát

Lehetséges ez? Alighanem Ön is fordítva használta eddig az alufóliát

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2019. január 10. 16:30
Ezt is megtudtuk!
Bors

Alaposan megkavarta az állóvizet egy séf egy olyan témában, amiről eddig mindenki azt hitte, hogy nem lehet újat mondani: ez az alufóliahasználat kérdése. Lássuk be: eddig mindenki azt hitte, hogy nem olyan nagy dolog alufóliát használni a sütéshez - erre kiderül, hogy eddig majdnem mindenki rosszul használta. Hogy pontosítsunk: fordítva!

A Michelin-csillagos brit séf, Tom Kerridge robbantotta az “alufólia-bombát”, miután a BBC egyik műsorában (mintegy mellékesen) elárulta: noha a közhiedelem az, hogy fényes felével felfelé kell használni, valójában pont fordítva igaz. A fényes felével lefelé, az étel felé kell fordítani a fóliát. Azt is elárulta miért: az a fele ugyanis jobban visszaveri a hőt, így ha az van befelé, az étel felé fordítva, akkor az segíti a sütést, mivel a lehető legtöbb távozó hőt forgatja vissza, míg ha kifelé fordítjuk, akkor gyakorlatilag pont ellenünk dolgozik a fólia.

Mondanunk sem kell, a közösségi oldalakon az adás után rögtön elindult a kommentözön. Többen írták: 30-40 éve rosszul sütnek ezek szerint, de most a mesterszakács rávezette őket a helyes útra. Ön hogy használta eddig az alufóliát? 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.