Aktuális

Kilövik az óvodát sakkban tartó szarvasokat

Bors

Létrehozva: 2019.01.10.

Ugyan nincs más bűnük, mint az éhség, de az annyira hajtja a Sirok környéki szarvasokat, hogy a településen úgy döntöttek, kilövik a vadakat. Több lakó is arról számolt be, hogy sokszor be se mernek menni a patásoktól a saját portájukra, ugyanis azok zavartalanul járnak-kelnek élelem után kutatva. A helyi óvodába is rendszeresen bejutottak, ahol nem kímélték a fából készült mászókákat, kerítést és a zöld növényzetet sem, annak ellenére, hogy az intézménytől néhány száz méterre rendelkezésükre áll egy vadetető.

Néhány napja maga a polgármester jelezte Facebook-oldalán, hogy elege van a szarvasokból, és ultimátumot adott nekik.

– Nagyon, nagyon, de nagyon elegem van a szarvasokból!!! Főleg abból a hat bikából, amelyek rendszeresen bejárnak az ovi udvarára. Tönkretettek, totálra 76 darab tuját, megrágtak, de rendesen, közel hatvan darabot. Szétszaggatták a kerítést, végigtaposták a frissen telepített füvet, telepotyogtatták az udvart. Eddig, eddig, eddig vagyok velük. Most már gyilok lesz! – írta Tuza Gábor.

Az elmúlt hetekben sok mindent megpróbáltak megtenni a szarvasok elriasztására. A többi között sokan a hajat ajánlották, hogy forduljanak a lakók fodrászokhoz, és gyűjtsenek nekik levágott hajat. Abban bíztak, hogy ezzel el lehet riasztani a szarvasokat, mert félnek az ember szagától is. Egy ideig működött a dolog egy-két helyen, ám a terv néhány nap alatt füstbe ment. Sokan ajánlották a villanypásztort, és egy szert is, amivel a területet körbelocsolva elriaszthatók a vadak, ám ez sem vált be. A folyadék miatt a lakótelepen dögszagra panaszkodtak, és mivel nem használt, felad­ták. A polgármester tegnap szintén Facebook-oldalán közölte, mától egészen március 31-ig levadásszák a környéken a zavaró vadakat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek