Aktuális

Egy paddal vette le a lábáról a 101 éves Évát Csaba

B. Bredák Alexandra

Létrehozva: 2019.01.06.

Nem mindennapi ötlettel rukkolt elő Postásy Csaba egykori fizikus, jelenleg egy budapesti vendéglő tulajdonosa. Története főszereplője a 101 éves Évi néni és egy pad. Hogy mi közük van egymáshoz? Nagyon is sok.

Forrás: Bors

A megható, szívmelengető történet bejárta a közösségi oldalakat, s méltán csalt mosolyt az emberek arcára. Úgy kezdődött, hogy Csaba, a Gellérthegy utcai Falánk-faló tulaja megelégelte, nap mint nap látja a vendéglővel szembeni lépcsők korlátján megpihenni a 101. életévét betöltött Évát – aki egyébként évtizedek óta a barátja –, mivel a hölgy egy szuszra már nem tudja megtenni a mindennapi sétáját, amihez viszont ragaszkodik. Csaba elhatározta, hogy padot csináltat a szépkorú asszonynak, ez­zel lepi meg a születésnapja al­kalmából. Úgy is lett.

– Éva 1917-ben született, azóta la­kik itt. Gyerekkorom óta ismerem. Tavaly is itt, nálunk ünnepelt. Már a 60-as években is sokat láttam errefelé Major Tamás, a Nemzeti Színház fő­igazgatója ol­dalán. Ak­koriban Éva divatos kardigánokat, pulóvereket készített, a mai napig hordja ezeket a ruhadarabokat. Egy idő után a vendéglőm színészek, művészek, divatszakemberek ta­lálkahelye lett. Éva franciául, angolul és németül is tökéletesen beszél. Franciául szoktunk néha csevegni, ha nem szeretnénk, hogy a többiek értsék – mesélte Csaba mosolyogva.

Ezek után nem csoda, hogy szívén viseli Éva sorsát – aki egyébként hosszú évek óta vőlegényének nevezi a vendéglőst –, így az első útja az I. kerületi önkormányzathoz vezetett a kéréssel: szíveskedjenek a lépcsőkhöz egy padot állítani. Még a pontos helyét is kimérte.

Kisebb huzavona után megszületett végül a pad, ami Éva néni számára felbecsülhetetlen kincs. Hogy senki se feledje el, miért és kinek került oda az ülőalkalmatosság, Csaba egy táblát is készíttetett, ami hirdeti, ez a pad Sasvári Éva pihenője. Ennél szebb születésnapi ajándékot aligha kaphatott volna.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek