Aktuális

Öld meg a nevelőszüleidet! - javasolta a virtuális háziszolga, Alexa

Bors

Létrehozva: 2018.12.22.

Egy amerikai tinédzsert a szülei likvidálására biztatott az Amazon virtuális asszisztense, Alexa. A fiú a családi problémáira keresett megoldást a neten, amire a robotvezérlésű beszélgetőpartner egy pszichológiai tanulmányból ragadott ki egyetlen mondatot: öld meg őket! A kütyü kifejlesztője, az Amazon igyekszik elbagatellizálni a problémát azzal, hogy folyamatos fejlesztések vannak arra vonatkozólag, hogy Alexa minél pontosabban tudja kifejezni magát, ez azonban nem nyugtat meg mindenkit, sőt!

A hangvezérelt robottal a hírek szerint egész komoly problémák adódnak. A felhasználók szerint gyakran előfordul, hogy a robot teljesen indokolatlanul, az éjszaka közepén vérfagyasztó kacajban tör ki, alpári módon beszél a kutyák székelési szokásairól, vagy ha félreért egy kifejezést és (talán) szexnek hallotta, a maszturbálás legextrémebb módjairól kezd értekezni.

A digitális asszisztens néha még kémkedik is, több reklamáció érkezett már azzal kapcsolatban, hogy Alexa rögzíti az otthon hallott beszélgetést, majd azt találomra elküldi egy számára ismerős email címre, legyen az az anyósunk, a gyerekünk vagy netán a főnökünk...De csinál olyat is, hogy hajnali háromkor bekapcsolja a rádiót vagy a tévét. Pont, mint egy horrorfilmben...

Az Amazon hangvezérelt asszisztense 2017 januárjában mutatkozott be először a világnak és azonnal nagy sikert aratott. A kütyü arra jó, hogy anélkül is információkhoz jussunk az internetről, hogy a kezünkbe vegyük a telefont. Elég csak megkérdezni Alexát főzés közben, hogy milyen fűszerek kellenek a csirkéhez, ő máris mondja. A nagybevásárlást is könnyedén elintézi, csak le kell diktálni neki a listát, ő megrendeli nekünk.

A hangszórókkal felszerelt vezérlőközpont azonban még ennél is többet tud, ha okoslakásban élünk, felkapcsolja a villanyt, ha kell, elindítja a mosógépet, kinyitja a garázsajtót, de még a kocsinkban is velünk lehet, ahol hanggal navigál minket az ismeretlen utakon.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek