Gubakifli
Elkészítés: 90 perc
Nehézség: * * *
Hozzávalók (12 adag): 6 dl tej * 1 tk cukor * 5 dkg élesztő * 1 kg finomliszt * 10 dkg olvasztott vaj * 1 kk só
Elkészítés: 2 dl langyos tejben oldjuk fel a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A maradék tejben oldjuk fel a sót, a vajat olvasszuk fel – a továbbiakban szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk. A hozzávalókat a vaj kivételével keverjük össze, és dagasszuk simára – a vajat a végén, keverés közben csorgassuk hozzá. Meleg helyen, letakarva kelesszük a duplájára. Gyúrjuk át, lisztezett deszkán vágjuk 12 darabra, és sodorjunk belőle 2 cm vastag rudakat. Ezeket fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól legalább 8 cm távolságra, és pihentessük 10 percig sütés előtt. 170 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt süssük aranybarnára.
Mákos guba
Elkészítés: 50 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (6 adag): 3 db 25 cm hosszú gubakifli * 15 dkg darált mák * 5 dkg porcukor * 3 dl tej * 1 vaníliarúd * 5 dkg kandírozott narancshéj * méz
Elkészítés: A kifliket kb. 1 centis karikákra vágjuk, és egy sütőlapon enyhén megpirítjuk. Ezután tűzálló tálba rendezzük, és ráöntjük a vaníliával felforralt tejet. Kicsit várunk, hogy a kifli beszívja a tejet, majd meghintjük a porcukorral összekevert darált mákkal, és a 180 fokos sütőbe tesszük kb. 20 percre. Végül rászórjuk a kandírozott narancshéjat, és meglocsoljuk mézzel, mielőtt az asztalra kerül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.