Aktuális

Minden az ellen volt, hogy megszülessen a kisfiú, most mégis első karácsonyára készül szüleivel

Bors

Létrehozva: 2018.12.13.

Wendy Lewis petefészekcisztái miatt úgy hitte, hogy soha nem lesz édesanya, és 49 évesen már biztos volt benne, hogy a lombikbébi program sem sikerülhet.

Amikor Wendy Lewis végre mégis teherbe esett, magas vérnyomást diagnosztizáltak nála, ami a magzat és az ő életét is veszélyeztette. A kisfiúnak úgy tűnt, nincs esélye az életben maradásra, de a csoda mégis bekövetkezett. 

A kis James veszélyesen korán, mindössze 29 hetesen született meg, még a bőre sem volt rendesen kifejlődve, amikor világra jött. Akkor az orvosok is úgy hitték, hogy a kisfiú nem fog életben maradni, de most első karácsonyát ünnepelheti szerető családjával rothleyi otthonukban.

– Nem is kérhettem volna szebb ajándékot karácsonyra, mint James születését. Hosszú évek óta úgy hittem, hogy már soha nem lesz gyermekem. Idén végre együtt ünnepeljük majd a karácsonyt, mindig is erről álmodtunk, és ez bizonyítja, hogy

csodák igenis léteznek

– mondta a büszke édesanya.

Lewis és férje, Andrew 2013-ban házasodtak össze, és azóta próbálkoztak a családalapítással. Kiderült, hogy a nőnek súlyos petefészek rendellenessége van, és cisztákat is találtak benne, ami szinte ellehetetlenítette, hogy teherbe essen. Sokat gondolkoztak az örökbefogadáson is, de végül úgy döntöttek, amíg van egy icipici remény, hogy saját gyermekük legyen, addig nem adják fel. Végül sikerült találniuk egy klinikát Notthingamben, ami 53 éves korig hajlandó elvégezni a mesterséges megtermékenyítést. A sikerre mindössze 60% esély volt, a házaspár mégis pozitívan állt a kihívások elé.

Tavaly júniusban – pont apák napján – derült ki, hogy Lewisnak végre sikerült teherbe esnie. Várandósága korai szakaszában azonban a magas vérnyomása miatt miatt veszélyeztetett terhesnek nyilvánította őt az orvosa. A kis James alig volt 29 hetes, amikor megszületett, és nem nyomott többet fél kilónál. Olyan picike volt, hogy a szülők még csak a kezükbe sem vehették újszülött gyermeküket. Hónapokon keresztül minden pillanatban attól rettegtek, hogy a kisfiú nem fog életben maradni.

Mostanra azonban James gyönyörű és egészséges egyéves kisfiúvá cseperedett, és végre otthon, szüleivel töltheti az ünnepeket.

– Alig várom, hogy láthassam, ahogyan a karácsonyi ajándékokat bontogatja majd otthon hatalmas mosollyal az arcán. 51 évet kellett arra várnom, hogy anyaként ünnepelhessem a karácsonyt, de

minden könnyet, szenvedést és várakozást megért.

(via Mirror)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek