Aktuális

Karjában a kislányával égett halálra Róbert - megrázó fotók

Bors

Létrehozva: 2018.12.09.

Ép ésszel felfoghatatlan kegyetlenség: egy alvó édesapára és három gyermekére gyújtotta rá a házat egy borsodi férfi. Ami ezután következett, az még a sokat látott rendőrök számára is szívszorító volt.

Hatalmas lánggal égett egy mezőcsáti családi ház, a szomszédok rögtön sejtették, hogy nagy a baj. 2017. július 17-én az egész települést sokkoló gyilkosság történt a Borsod megyei faluban, a tűz egyik áldozata egy fiatal édesapa, a másik pedig a férfi másfél éves kislánya. Két gyermeknek sikerült kimenekülnie az égő épületből, ám amikor az apuka beszaladt kislányáért, felrobbant egy gázpalack. A férfi a karjaiban tartotta Jázminkát, így találtak rájuk a helyszínelők.

Hamar kiderült, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozta. A rendőrök elfogták B. Csabát. Mint kiderült, ő a családnál lakott, ám Róberttel, az édesapával gyakran támadt vitája. Egy ilyen veszekedés megbosszulásaként döntött úgy, hogy a családra gyújtja a házukat. A férfi ellen aljas indokból elkövetett emberölés miatt folyik eljárás, hétfőn áll bírája elé a Miskolci Törvényszéken.

A vádiratból további részletek derültek ki a szörnyű tavaly júliusi éjszakáról. A vád szerint B. Csaba ittasan ment haza, hangosan énekelt, kiabált. A sértett édesapa rászólt, hogy ne hangoskodjon, mert felkelnek a gyerekek. B. Csaba ezt sérelmezte és a ház felgyújtásával fenyegette meg H. Róbertet. A vádlott távozott, majd hajnali egy órakor tért vissza a házhoz. Tudta, hogy a család alszik, meggyújtott egy pólót, majd a szőnyegre dobta. Miután a szőnyeg és később a ház is lángra kapott, B. Csaba elmenekült a helyszínről.

A füstre a házban tartózkodó egyik gyermek ébredt fel, aki felkeltette apját és testvéreit is. A két nagyobb gyermek kimenekült, azonban az édesapa visszament a másfél éves kislányért, amikor is a lakásban lévő gázpalack felrobbant.

A hétfői tárgyaláson a bizonyítás befejezése nem várható, így ítélet majd csak később születhet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek