Pataky Péter gyerekkorában nem rajongott a rizses húsért, de az újragondolt, már-már lecsós változatát ő sem veti meg.
– Fontos, hogy jó alapot készítsünk, sok hagymával, paprikával, paradicsommal, így a végeredmény is sokkal finomabb lesz. Szaftos oldalasból készítem az ételt, amit csak csíkokra vágok, és kacsazsíron megpirítok. Ha mind a két oldala szép piros, akkor mehet rá a felvágott vöröshagyma, majd ha kiengedte a levét, teszek rá egy aprított paradicsomot és paprikát, így kapunk lecsós alapot. Felöntöm egy kis csirkealaplével és körülbelül egy órán át hagyom állni. A barna rizst és a borsót csak a végén teszem bele, aztán lefedem, hogy alaposan megpuhuljon benne minden. A tetejére mindig szórok sült csiperkét, ami annyiból áll, hogy a gombát felvágom, megpirítom olajon és mehet rá a rizses húsra.