Aktuális

Úgy öszeverekedtek a Wizz Air budapesti járatán, hogy a kapitány is beszállt

Bors

Létrehozva: 2018.10.02.

Az utazomajom.hu egyik forrása szerint komoly verekedés tört ki a Wizz Air hétfő esti Bázel-Budapest járatán.

Információk szerint már út közben furccsán viselkedett az egyik férfi utas: fedélzeti kiszolgálás közben mindenáron fel akart állni, és sétálni egyet. Mivel a folyosón mozgatott felszolgálókocsitól nem fért el, egyre közelebb került a légiutas-kísérőhöz, aki többször is felszólította, hogy távolodjon tőle, mert ez a közelség zavarja őt a munkában. 

A csupán pár centis közelségből nem engedett a férfi, sőt, elkezdett kötekedni a személyzet tagjával. Kiderült, hogy az utas barátnőjéhez sietett, akit korábban többször megütött, így szétültették őket egymástól.

Az utasok értesítették erről a személyzetet, akik közül az egyik megpróbálta megnyugtatni a problémás utast, az azonban csak olaj volt a tűzre: a férfi többször megfejelte a légiutas-kísérőt. Végül néhány utas és a kapitány segítségével sikerült lefogni és mozgásképtelenné tenni a rendbontót a gép landolásáig. 

A személyzet rendőrt hívott, a férfit pedig leszállították. 

Az utazomajom.hu megkérdezte a Wizz Airt is, akik a következőt reagálták a történtekre:

„2018. október 1-én a Wizz Air W6 2270 számú, Bázelből Budapestre tartó járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet  – több utas támogatásával –  a kiképzésüknek megfelelően kezelte a helyzetet. Miután a járat leszállt Budapesten, az utast a hatóságok őrizetbe vették. Utasaink és személyzetünk biztonsága elsődleges fontosságú számunkra. A Wizz Air zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik.”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek