Aktuális

Életüket áldoznák gazdájukért ezek az állatok

Bors

Létrehozva: 2018.10.20.

A gazdi helyett kapott golyót Lefty

Lefty, az amerikai pitbull bebizonyította: nem közhely, hogy a kutyák a saját életüknél is jobban szeretik a gazdájukat. Négy fegyveres támadó tört be az otthonukba, majd egyikük rálőtt a ház urára. Lefty azonban gyorsabb volt, gazdája elé vetette magát, s „bekapta” helyette a golyót: a sérülést túlélte, de jobb mellső lábát amputálni kellett.

Műfogást alkalmazott

Ezt meg hol tanulta? Heimlich-műfogással mentette meg fuldokló gazdája életét az imádnivaló golden retriever, Toby. Az állat 54 éves amerikai gazdája, Debbie Parkhurst egy almadarabot nyelt félre. Próbálta ütögetni a felsőtestét, de nem járt sikerrel. Már a földön fuldokolt, amikor a kutyus odasietett, és ugrálni kezdett a mellkasán, mire Debbie felköhögte a falatot.

Willie rikácsolt

A Vöröskereszt kitüntetésével jutalmazták az életmentő amerikai papagájt, Willie-t. A hároméves Hanna félrenyelte a süteménye egy darabját, fuldokolni kezdett. Mivel senki sem volt a szobában, Willie, aki korábban csak a „szia” és „adj egy puszit” kifejezéseket ismételte, hirtelen a „ma­ma, baba” szavakat kezdte ri­kácsolni, hogy értesítse a családot, hogy baj van a kicsivel.

Lulu megmentőt csalogatott

Lulu, a vietnami csüngő hasú sertés is életet mentett. Az amerikai Jo és Jack Altsman a pennsylvaniai birtokukon vigyáztak lányuk háziállatként dédelgetett malacára. A férj a városban volt, amikor Jo szívrohamot kapott, s összeesett. Lulu kiszaladt a főútra, és hanyatt dobta magát: amikor egy sofőr megállt, hogy megnézze, mi a helyzet vele, Lulu felpattant, és hazáig vezette a férfit, aki mentőket hívott. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek