Aktuális

Várpalotai hintatragédia: Belebetegedett a stresszbe a gépkezelő

L. B.

Létrehozva: 2018.09.01.

Forrás: Czerkl Gábor

Napra pontosan holnap lesz egy éve, hogy a Várpalotai Napok rendezvényen szétesett az óriás kalapácshinta. A tragédia legsúlyosabb sérültje az akkor 18 éves Máthé Krisztofer volt, akit nyolcméternyi repülés után az útpadka állított meg. A fiúról eleinte lemondtak az orvosok, jelenleg egy fővárosi rehabilitációs intézetben lábadozik.

A szörnyű nap nem csak Krisztoferék sorsában fordulópont, a gépet üzemeltető Greznár András családjának is teljesen felfordult az élete.

– Minket is nagyon megviselt az eset lelkileg. A fiam – aki akkor a gépet kezelte – magába zárta az érzéseit, sokat jár orvoshoz, több lelki eredetű egészségügyi problémája is kialakult – mondta a Borsnak tegnap András, aki hu­szon­öt éve elnöke a Szórakoztató és Vidámpark Vállalkozók Országos Egyesületének.

Ahogy áp­rilis közepén megírtuk: a rendőrség által megbízott szakértő véleménye szerint egy nem megfelelő anyagból ké­szült al­kat­rész okozta, hogy szétesett a 33 méteres gépszörny. A tulajdonos úgy véli, a hibás alkatrész nem abból az anyagból készült, amit a forgalmazó meghirdetett.

– Még nem döntöttük el, hogy mi lesz a gép sorsa, jelenleg a rendőrségen van, lefoglalták. A céget érintő vizsgálat még nem zárult le. A többi játékunkat azóta is üzemeltetjük – magyarázta a tulajdonos. A 66 esztendős férfi a tragédia másnapján a kórházban látogatta meg a sérült fiút. Krisztofer nemrég ünnepelte a 19. születésnapját. Az édesanyja szinte mindig mellette van, a napokban azonban egy váratlan vendég csalt óriási mosolyt a beteg fiú arcára.

– Már nagyon régóta próbálko­zott, de a napokban végre sikerült felvennie velem a kapcsolatot egy hölgynek, aki a médián ke­resztül értesült a fiam helyzetéről. Nagyon szerette volna meglátogatni, a találkozó pedig óriási sikert aratott. Krisztofer kapott tőle egy macit, egy pólót és egy csokit is. Csillogott a szeme, na­gyon jól fogadta, látszott rajta a boldogság – mesélte Máthé Zoltánné Dia.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek