Tudja, mi a tökéletes tészta titka? Az olaj? Á, dehogy!

Tudja, mi a tökéletes tészta titka? Az olaj? Á, dehogy!

tészta
PUBLIKÁLÁS: 2018. augusztus 29. 12:15
Bors

Ön is csak érzéssel sózza meg a tészta főzővizét? Biztos olajat is tesz bele, pedig felesleges. A tésztafőzés egyszerűnek tűnik, mégis sokan elrontják. Az olaszok azt mondják, hogy minél sósabb a felrakott víz, annál jobb. A szakértők szerint egy 3-4 literes főzőedény esetén egy púpozott evőkanál sóra van szükség. A legfrissebb kutatások szerint felesleges olajat tenni a vízbe, és téves elgondolás az, hogy a tészta akkor van kész, ha feltapad az edény falára. Ugyanis ha ez történik, alighanem túlfőztük már. Az sem mindegy, milyen alakút használunk: a tészták formája nem azért különböző, hogy szórakoztatóbb legyen az ebéd. A húsos szószokhoz a hosszú tészták valók, sűrűbb szószokhoz a vastagabbak, mint a fussili, a könnyedebbekhez pedig a vékonyabbak. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.