Aktuális

Törpemalaccal tért haza Piroska cica

Bors

Létrehozva: 2018.08.27.

Forrás: Zsolnai Péter

Több kilométert utazhatott az a csüngőhasú törpemalac, aki egy dányi család házának udvarán röfögött fel váratlanul a múlt héten. A kis fekete szökevényt Hajnalka macskája, Piroska vitte haza, aki azóta a malacka elválaszthatatlan barátja lett.

– Minden reggel sétálni visszük a ku­tyáinkat, Piroska is jönni szokott velünk. Minden éjjel elindul vadászni, de a szeleburdi cica egyik nap furcsa módon nem tért haza a reggeli sétára. Pár óra múlva – miközben anyukám locsolta a málnát – megjelent, oldalán valami feketeséggel. Azt hittük, hogy egy kistestű kutya, de amikor röfögni kezdett, anyukám még a locsolót is eldobta – mesélte nevetve Hajni a Borsnak. Kiderült: Piroska a macskabejárón vezette be a portára az alig negyvencentis jószágot.

Piroska cica egyébként egy éve él a családdal. Hajniék akkor fogadták be szegényt, amikor az anyját elgázolták. Eleinte gazdát kerestek neki, de a sokadik sikertelen próbálkozás után úgy döntöttek, inkább megtartják.

– Az első időben félt, de mostanra teljesen odaszokott hozzánk. A kutyák mellett nevelkedett, szinte már ő is annak képzeli magát. Sőt sokszor terrorizálja is az ebeket! Az új barátjával is nagyon jól kijön. A malac mára befészkelte magát az egyik kutyaólba, ahol nagyon otthonosan érzi magát – mondta a gazdi.

Hajniék gondját viselik az újdonsült állatnak, akinek nevet még nem adtak, mert minden áron szerették volna visszajuttatni eredeti gazdájához. Még egy bejegyzést is közzétett az interneten, amire egy nap alatt háromezer kedvelés érkezett. Több mint negyvenen jelentkeztek, hogy szívesen örökbe fogadnák.

A legfrissebb információk szerint a szerencsemalac egy két kilométerrel odébb lévő tótól szökhetett el, de Hajni annyira megszerette, hogy az eredeti gazditól akár meg is vásárolná az állatot.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek