Aktuális

Már hétfőn érkezik a szeptemberi családi pótlék

Bors

Létrehozva: 2018.08.26.

Forrás: MTI

A tanévkezdésre tekintettel idén is korábban, már a héten megkapják az érintettek a szeptemberi családtámogatási ellátásokat – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. 

Novák Katalin elmondta, hogy a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás és a gyermeknevelési támogatás szeptember 3. helyett augusztus 27-én, hétfőn érkezik a bankszámlákra, postai úton pedig a jövő hét első felében vehetik majd kézhez azokat a jogosultak. Az intézkedés csaknem 1,2 millió érintettnek könnyíti meg a tanévkezdés anyagi terheinek viselését – tette hozzá az álamtitkár.

Novák Katalin megjegyezte, hogy a juttatások több tízezer forinttal járulnak hozzá az ilyenkor szükséges eszközök – tanszerek, ruhák, könyvek – beszerzéséhez, de összegük akár a száz­ezer forintot is elérheti családonként.

A korábbra hozott juttatás mellett a kormány többek között az első kilenc évfolyam számára ingyenes tankönyvellátással, va­lamint a szintén ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésével is bővítette a családok támogatását az elmúlt években.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek