Aktuális

Kuncsorgó rabtársak nyúlnak Eva Rezesová után

Bors

2018. augusztus 30. csütörtök 05:30

Pompa és fényűző gazdagság – a kassai Paris Hiltonként emlegetett Eva Rezesová okkal számíthat rá, hogy börtönbeli barátai ezután „fejhető” pénzeszsákként tekintenek rá.

Forrás: Bors, AFP

A Bors által megkérdezett szakértő szerint – annak ellenére, hogy a hír­adások szerint gyakran látogatták a gyermekei – Rezesovának nehéz lesz visszaszokni az anyai szerepéhez.

– Hiába látogatták, havonta maximum csupán néhány órát tudtak beszélni. Ezzel pedig lehetetlen pótolni a korábban természetesnek tűnő anyai feladatokat. A lányai számos olyan fontos élethelyzetéből maradhatott ki, amit már nem lehet bepótolni – magyarázta a Borsnak Fliegauf Gergely kriminológus, aki szerint a gazdag elítéltek a fogvatartott-társaik hozzátartozóitól is tarthatnak.

– A zárkatársak úgymond „átvilágítják” az emberek hátterét, de Rezesová esetében erre nyilván nem volt szükség. Ilyen esetekben gyakori, hogy a korábbi társak odaküldik az ismerőseiket a már szabadult társuk családjához, hogy pénzért kuncsorogjanak. Nehéz őket levakarni – mondta a kriminológus, aki hozzátette: a rácsok mögött a rab csak úgy lehet érzelmi és fizikai biztonságban, ha közel engedi magához a társakat. Így viszont olyan információkat ad­hat át, amivel a szabadulás után akár vissza is élhetnek.

Mint azt tegnap írtuk: Rezesovát egy rovott múltú, Szlovákia-szerte ismert üzletasszony veszi szárnyai alá. A nő politikai pályát is befutott, majd 2004-től valóságshow-ban szerepelt, végül azonban komoly botrányokba keveredett, csalásért le is ültették. A Bors szerette volna megszólaltatni őt, hogy megtudjuk: pontosan milyen vállalkozásaiban számít Rezesová se­gítségére. Lapzártánkig nem válaszolt a kérdéseinkre.

Ami a Rezes család múltját illeti: a Magyar Idők nem éppen megnyugtató maffiakapcsolatokról számolt be. A lap szerint Rezesová édesapja, a néhai Alexander Rezes korábban a kassai maffiafőnökkel, Róbert Holubbal állt kapcsolatban. Holub őrző-védő cége adta a privatizáció során milliárdossá vált Rezes testőreit is.

Holubot és testőrét 1997-ben ölték meg, a gyilkosságokkal a szlovák maffia legnagyobb főnökét, Mikulás Cernákot gyanúsították. Korabeli sajtóbeszámolók szerint Eva Rezesová is jelen volt Holub testőrének temetésén. 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Javította a Windows 11 wifis hibáját a Microsoft

metropol.hu

Italozás és szeretkezés - ezért gyulladt ki 16 lakás a IX. kerületben

hirtv.hu

Több száz milliós bevételt igyekezett eltitkolni az adóhatóság elől a cégtulajdonos

ripost.hu

"Azt éreztem, hogy ennek sosem lesz vége!" - megszerezte a jogsit az Exatlon sztárja

vg.hu

Hivatalosan is csődben Oroszország. Vagy mégsem?

vg.hu

Ennyit kerestek a magyar úszok a világbajnokságon

travelo.hu

Brutál árakkal várják a turistákat Míkonoszon

ripost.hu

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY AZ EMÉSZTÉSI ZAVAROK ELLEN (X)

borsonline.hu

Egy apró karcolás miatt, az intenzív osztályon ébredt fel az ötgyermekes édesapa

borsonline.hu

Zokogva jelentette be a műsorvezető, váratlanul elhunyt kollégája

borsonline.hu

Megrázó: Felakasztotta magát egy fiatal Veszprémben – 18+

További cikkek

Ezotéria

Érzékeny lelkiállapotot és mély kötődést jeleznek a bolygók

Gyász

Zokogva jelentette be a műsorvezető, váratlanul elhunyt kollégája