Aktuális

Hétköznapi hős – A ruha mellé ölelés is jár

B. B. A.

Létrehozva: 2018.08.26.

Aki ismeri Rákosi Katalint, azt mondja róla, ő a nehéz sorsú nők őrangyala. De nemcsak gyermekét egyedül nevelő anyákon, hanem hajléktalanszállón élő nőkön, sőt ha ereje engedi, rászoruló gyerekeken is segít.

Forrás: Bors

A személyes találkozásoknak varázsa van – véli a szigetszentmiklósi Katalin, akinek már 14 éve élete része a másokon való segítés. Jótékonykodás nélkül már el sem tudná képzelni az életét. Először gyerekeknek segített, mára már a kicsik mellett a nőket is megcélozza. Most éppen egy úgynevezett Kedvesség programon dolgozik, aminek keretében gyűjtést indított hajléktalan nők, hátrányos helyzetű anyukák megsegítésére.

– Azt gondolom, hogy felelősséggel tartozunk egymásért, és példát mutatva sok jó erőt meg lehet mozgatni. Évek óta kapcsolatban vagyok az Európai Nők Szervezete ál­tal nőkkel, anyákkal, akik vagy egyedül nevelik gyerekeiket, vagy erőszak áldoza­tává váltak, vagy egyszerűen úgy alakult az életük, hogy hajléktalanszállóba kényszerültek. Örömöt és kedvességet szeretnék csempészni az életükbe, de nem feltétlenül az adománnyal, ha­nem azzal is, hogy találkozom és beszélgetek velük – árul­ta el.

Példaként a már évek óta megrendezett nőnapi akciót hozta fel a Vasárnapi Borsnak. Azokra a pillanatokra, amiket akkor él át, örökre emlékezni fog. 

– Március 8-án hosszú évek óta ellátogatunk az egyik budapesti hajléktalanszállóba. Rendszeresen vannak olyan nők ott, akik elmondják, hogy az elmúlt tíz évben egyetlen szál virágot sem kaptak. Elsírják magukat és átölelnek. Ezek azok a pillanatok, amik miatt megéri – mesélte. Katalin azt is hozzátette, próbálja visszahozni a személyes élményeket, mert úgy tapasztalja, nem vezet jóra, hogy állandóan csak a telefont nyomkodják, a számítógép előtt görnyednek az emberek.

–  A Kedvesség programmal szeretném felkészíteni a mi és a segítségre szorulók lelkét is az őszre, majd a télre egy jótékonysági akcióba csomagolva. Több budapesti hajléktalanszállóval is kapcsolatban vagyok, és oda fogjuk elvinni az adományokat. Ezzel már kicsit a karácsonyra is készülünk – tette hozzá Rákosi Katalin, aki egyébként a civil életben pénzügyi jövőtervezőként dolgozik. A tervezés az egész életét átszövi. Kétévente szervezi meg azt a nőket érintő akcióját is, amikor országszerte 20 rászoruló nőt, anyát választanak ki és ke­resnek fel személyesen. Ilyenkor ha van gyerek, persze neki is csurran-cseppen valami, de alapvetően az anyukáké a főszerep. Kivételesen…

 – Nagyon fontosnak tartom, hogy az anyukák legyenek megajándékozva. Van köztük olyan, aki évek óta semmit sem kapott – mesélte el Katalin, akinek angyalkái már most azon dolgoznak, hogy a megfelelő húsz nőt kiválasszák decemberre. Olyanokat, akik nem segélyért állnak nap mint nap sorba, hanem tényleg megérdemlik a jó szót és egy ölelést.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174750_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült, miért balhézott össze a liverpooli Szalah és Klopp

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714447510
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173417_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Hatodikos lány szúrta meg az osztálytársát egy bőnyi iskolában + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170167_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714447510
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174010_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170299_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714447510
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gGc7j1-q9Do1_TFTQLnq1mNVr7FPnnGmitDfoPqgrG4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q4ZDU1ZDI5NzEwMzQ1NTVhYTY0MDlkNDZjNzM0MmEy.webp
Végzet

Motoros tragédia Komlónál: Daruval emelték ki Fanni holttestét az autó alól

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak