Aktuális

Hétköznapi betegség, ami általában egy kis hasmenéssel jár – ez a 3 éves az életéért küzd

Bors

Létrehozva: 2018.08.29.

A kólibaktérium az esetek jelentős részében egy egyszerű hasmenést okoz. Könnyen lehet, hogy észre sem vesszük, hogy betegség az okozója.

A hároméves Harper Davis azonban az életéért küzd egy nottinghami kórházban, miután nyaralása során a baktérium egy igen agresszív fajtájával fertőződött meg. Már három operáción esett át, és három vérátömlesztésen.

Toddler fighting for life after contracting deadly strain of E. coli on holiday

A three-year-old girl is fighting for her life after catching a deadly strain of E. coli on a family holiday. Harper Davis from Haverhill in Suffolk picked up the E. coli bug in Nottingham and it has left her in and out of intensive care and on dialysis.

A betegség első tünetei az ötfős család augusztusi nyaralásakor jelentkeztek, augusztus 10-én lett rosszul először. Aztán kiderült, hogy az E.coli baktérium megtámadta a veséjét, Harpernél az úgynevezett HUS betegség lépett fel, amely során testszerte kis vérrögök alakulnak ki, Harpernél ez elsősorban a vesében okozott gondot: a vörösvérsejtek elpusztulnak és blokkolják a vesék szűrőrendszerét. Akut veseelégtelenségben szenved, állandó rohamok kínozzák, cukorbetegség és egy sor másik betegség is kialakult nála.

A család egy barátja mindenképpen segíteni akart az életéért keményen küzdő kislánynak, ezért a megsegítésére egy adománygyűjtő-oldalt hozott létre.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek