Aktuális

A jószívű hajléktalant százmillióval verte át a házaspár

Bors

Létrehozva: 2018.08.26.

Csúf történetté változott az internet egyik legmeghatóbb sztorija. Pedig úgy indult mint egy népmese, amelynek tanulsága: jó tett helyébe, jót várj! De ez valóban csak mese maradt.

Forrás: Facebook

Világszerte milliók hatódtak meg a hajléktalan háborús veterán, Johnny Bobbitt nagylelkűségén, miután tavaly novemberben az utolsó húsz dollárján benzint vett egy bajba jutott nőnek. Kate McClure autójából kifogyott a benzin, és éjszaka az út szélén rekedt. A nincstelen Johnny szíve megesett rajta, és ötezer forintnyi pénzét feláldozva üzemanyagot hozott a legközelebbi benzinkútról.

Kate roppant hálás volt, megosztotta az interneten a történetet, amelyet hamarosan a tévétársaságok is felkaptak. A hatalmas érdeklődés hatására Kate és barátja, Mark D'Amico bejelentette, hogy pénzt gyűjt az aranyszívű Bobbit számára, hogy megváltoztassa az életét. Meg is tették a GoFundMe oldalán, ahová özönlöttek a felajánlások, így hamarosan 400 ezer dollárt (több mint 108 millió forintot) “dobtak össze” össze a hajléktalan férfi számára. 

Johnny élete mégsem változott meg: újra a híd alatt lakik, és egy fillérje sincs!  

A hatalmas vagyont összekalapozó pár viszont új BMW-vel jár, Las Vegas kaszinóiban és Los Angeles-ben élvezte a nyarat. Bár Kate McClure azt állítja, hogy erre a saját vagyonukat használták, ám senki nem hisz nekik.

Állítólag kétszázezer dollárt (több mint 50 millió forintot) költöttek Johnnyra az összegyűjtött pénzből. Elmondásuk szerint vettek neki egy lakókocsit, amit a nő szüleinek telkén helyeztek el. Egy autót, amit a férfi nem akart használni ezért náluk maradt, egy laptopot és két mobiltelefont. Azzal magyarázzák, hogy a hajléktalan sosem jutott hozzá a számára összegyűjtött pénzhez, hogy alkalmatlan ekkora summa felelősségteljes kezelésére – így ők megtették helyette. A lakókocsit már visszavették tőle, mert Kate szerint a férfi lopott a szüleitől, a készpénzét pedig szétosztogatta a barátai között. 

Az átverés híre a GoFundMe oldal üzemeltetőjéhez is eljutott, ezért a cég ügyvédet fogadott, hogy megvizsgálja, valóban átverték-e Johnnyt, és ha igen, képviseljék az érdekeit a törvény előtt. 

Bobbit a minap elmondta, hogy szerinte Kate-et és Markot eleinte a jószándék vezette, de az adományokból összegyűlt hatalmas összeg kapzsivá tette őket – számolt be róla a Daily Mail.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek