Tuti tipp a szépségért: így készítsen uborkapakolást!

Tuti tipp a szépségért: így készítsen uborkapakolást!

méregtelenítés
PUBLIKÁLÁS: 2018. július 15. 11:00
Bors

Az uborka az egyik legegészségesebb zöldségünk. Magas a víztartalma (96%), A-, B- és C-vitamint, folsavat, szilíciumot, káliumot, foszfort, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. Normalizálja a vérnyomást, csökkenti a vércukor- és ko­leszterinszintet, hidratálja, lúgosítja a szervezetet, rákmegelőző hatású. Fogyasztása ideális fogyókúrázóknak és vesebetegeknek, de szem- és lábduzzadás, reuma és köszvény ellen is. Jól hat a szervezet vízháztartására, segít a sejtekből kioldani a felesleges savakat, zsírokat és káros anyagokat. Legjobb nyersen és hámozatlanul fogyasztani. Külsőleg kiváló bőr- és szemápoló, gyulladáscsökkentő.

Jótékony egészségügyi hatásai mellett a kozmetika is szívesen használja, számos házi szépségápolási praktikánk összetevője. Minden korosztálynak ajánlható. A fiatalok bőrét még üdébbé teszi, késlelteti a középkorúak ráncosodását, kisimítja az idősebbek fáradt bőrét.

Uborkapakolás: 2 evőkanál uborkalét keverjünk össze 2 evőkanál tejszínnel vagy tejjel. Az ebbe mártott vattalapokat helyezzük a letisztított arc- és nyakbőrre. A pakolást 15-20 percig hagyjuk a bőrön, langyos, majd hideg vízzel mossuk le. Az uborka lágy belsejét az arc, a nyak és a dekoltázs masszírozására is felhasználhatjuk, amelyet körkörös mozdulatokkal végezzünk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.