Aktuális

Tragikus görögországi nászút: a feleség megégett, a férfinak nyoma veszett a kegyetlen tűzvészben

Bors

Létrehozva: 2018.07.25.

<p>Zoe Holohan és Brian O’Callaghan-Westropp - akik a hírek szerint múlt csütörtökön kötöttek házasságot - utazása szomorú fordulatot vett. A frissen esküdött ír házaspár Görögországba utazott nászútra, könnyen lehet, hogy már csak egyikük térhet haza.</p>

Az Athéntól nagyjából 30 kilométerre lévő népszerű Mati nevű nyaralóhelyre érkeztek, ami a hétfőn kezdődött súlyos görögországi tűzvész által a leginkább sújtott területté vált. Amikor a területen a lángok felcsaptak, a 40 év körüli házaspár a hotelből megpróbált elmenekülni, de menekülés közben külön váltak.

Posted by Zoe Holohan on Friday, March 21, 2014

Egy szemtanú a tragédia estéjéről ezt nyilatkozta: - Teljes káosz volt. Az emberek kénytelenek voltak menekülni a szállódából. A házaspár beugrott egy arra haladó kocsiba, de a lángok két oldalról támadtak. Az autóból igyekeztek minél előbb kihúzni őket, majd mindketten próbáltak elfutni. A lángok között, a nagy füstben azonban különváltak. A tűzben Zoe súlyos égési sérüléseket szenvedett, megégett a karja és a feje, jelenleg kórházban kezelik. Ám ennél is jobban aggasztja, hogy a férje, Brian eltűnt. A család és a barátok nagyon várják, hogy hírt kapjanak a férfiról, akinek megkeresésére egy görög kereső csapat indult. A dublini pár kollégáinak elmondása szerint azért éppen Görögországot választották úti célul, mert a fiatal feleség nagyon érdeklődött a görög kultúra iránt.

Azt mondják, a nászutas pár által kiválasztott Mati városa teljesen megsemmisült a tűzben. A hírek szerint az atticai területen keresztülvonuló pokoli tűz az évtized legsúlyosabb erdőtüze. Hivatalos adatok szerint eddig 76 ember halt meg, 150 fő pedig megsérült.

A bozóttűz - ami hétfőn érte el az országot - a 40 Celsius fokos hőmérséklet és az erős szél durva kombinációja miatt óriási kihívás a tűzoltók számára - írja a Mirror.

Főoldali kép: twitter

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek