Aktuális

Lehagyta a csiga a Mátészalka és Debrecen között cammogó vonatot - videó

Bors

Létrehozva: 2018.07.27.

<p>Lefutotta a Mátészalka és Debrecen között közlekedő vonatot egy csigajelmezbe öltözött utas.</p>

A humort használta a MátészalkaLeaks nevű Facebook-csoport egyik tagja, hogy üzenjen a MÁV-nak: elképesztően lassú a vasúti közlekedés. Egy dízel személyvonat 2018-ban 1 óra 49 perc alatt teszi meg a mindössze 78 kilométeres Mátészalka–Debrecen távolságot.

– Azt szeretnénk elérni, hogy újítsák fel a teljes vasútvonalat. Évente 825 ezren utazunk rajta, ez az egyetlen lehetősége sokaknak, hogy eljussanak Debrecenbe – avatta be a Borsot Lintényi Levente, a csoport tagja.

Persze a MÁV-nál is látták a videót. Lőcsei Virág szóvivő a Borsnak úgy reagált: tavaly és idén váltócseréket, vasbetonalj-javításokat, váltótalpfacseréket és síncseréket, útátjáró-felújításokat hajtottak végre a Debrecen–Nyírbátor–Mátészalka vonalon. 2020-ban kerülhet sor az Apafa–Hajdúsámson, 2021-ben a Nyírgelse–Nyírbátor szakasz átépítésére a vasúttársaság saját forrásából.

A 19. századi tempó nem csak ezen a vonalon akasztja ki az utasokat. A Bors egyik munkatársa például naponta oda-vissza több mint három órát malmozik Dabas-Gyón és Budapest között. Az 50 kilométeres táv ugyanis 1 óra 26 perc személyvonattal – kocsival körülbelül 40 perc. 

Nem ez az első 

A MátészalkaLeaks tavaly októberben egy úgynevezett villámcsődületet – flashmobot – szervezett „Toljuk meg közösen a Mátészalka–Debrecen vasútvonal ügyét” címmel. Azt követelték, hogy a menetsebesség legalább 80 kilométer legyen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek