Aktuális

Hétköznapi kislánynak látszik, pedig kétszer annyi karja van, mint kellene, hogy legyen

Bors

Létrehozva: 2018.07.31.

<p>Morbid furcsasága a természetnek, ami egy filippíno kislánnyal történt. Születési rendellenességként a 14 éves Veronica Cominguez testéből két extra kar nőtt ki. A fölösleges végtagok ráadásul a tinilány hasán találhatóak. Az eset különlegessége, hogy a karok Veronicával együtt növekszenek...</p>

Az iskolás lánynak, akinek a hasán plusz karjai nőttek - és folyamatosan nőnek vele együtt -  hosszú évek után most lesz rá lehetősége, hogy megműttesse magát. A drága beavatkozásra Thaiföldön kerül sor.

A Fülöp-szigeteki Iligan városában élő Veronica azt nyilatkozta: – Amikor kicsi voltam, azt gondoltam, ez csak egy láb, de ahogy nőttem, egyre nagyobb lett. Nehéz, korlátoz a mozgásomban és levedzik, a ruhám gyakran nedves lesz tőle.

Anyukája elmondása szerint néha még véres is. A nyíláson kijövő folyadék a salád beszámolója alapján egyébként nagyon rossz szagú, olyan, mint az emberi váladék.

Közzétette: Promise Emejuru – 2018. július 31., kedd

Veronica édesanyja, Flora Cominguez elmondta, hogy a terhessége során nem tudott orvoshoz menni, de tudja, hogy ikerterhessége volt. Már nevet is adott mindkét babának, de sajnálatos módon a másik gyermeke nem fejlődött megfelelően. A szakemberek szerint a kislány hasán növekvő karok az ikerterhesség következményei - a kislány gyakorlatilag testvérét hordozza magán.

Az orvosok szerint az extra végtagok egy egyszerű operációval eltávolíthatóak. Veronica alig várja, hogy amilyen gyorsan csak lehet, megszabadítsák élősködő ikerrészétől. Dr Beda Espineda, a Fülöp-szigeteki Gyermekgyógyászati Központ gyermeksebésze, aki szintén foglalkozott a kislány ügyével, elmondta, hogy az ilyen kinövések többsége operálható, mert az érintett testrészek nem létfontosságúak. A legtöbbjük csak a csontokkal és a bőrrel áll kapcsolatban - azaz a sebészek számára ez egyszerű eset.

Ha minden jól megy, a műtétre a következő hetekben kerülhet sor - írja a Metro.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek