Aktuális

Ezért ne paskolgassa a kutyája buksiját! – videó

Bors

Létrehozva: 2018.07.17.

Forrás: Mirror/video

A legtöbb ember, ha meglát egy aranyos kutyát ösztönösen a buksijához nyúl, hogy megsimogassa, ám a kutyaoktatók szerint ez a lehető legrosszabb, amit tehetünk.

Az állatokból valójában ez a fajta közeledés stresszt vált ki – mondta Sarah Bartlett kutyakiképző, aki egy oktatóvideóban magyarázza el, mi a helyes magatartás az ember legjobb barátjával szemben.

– Rosszul tesszük, ha szemből közelítünk meg egy kutyát, majd megállunk fölötte, lehajolunk, és megpaskoljuk a feje búbját. Ilyenkor a kutya testbeszéde inkább arról árulkodik, hogy fél, szemeit hunyorítja, fejét kissé lehúzza, mintha attól félne, hogy bántani fogják – hallható a Mirroron közzétett felvételeken.

Bartlett szerint ehelyett inkább oldalról célszerű közelíteni feléjük: leguggolni melléjük, kinyújtani kezünket, hogy a kutya megszimatoljon minket, majd ha úgy látjuk, hogy elfogadta tőlünk ezt, megvakargatni az állát vagy a füle tövét. Ezzel a módszerrel biztosan nem okozunk nekik stresszt.

A fiatal kutyakiképző egy másik fontos dologra is szeretné felhívni a figyelmet, amit nagyon sok gazdi félreért. Legtöbben úgy hiszik, hogy ha a kutya a hátán hempereg, azt szeretné, ha megvakargatnák a hasát, de ez nem feltétlenül van így. A behódolást is így kifejező állatok legérzékenyebb pontja a hasuk, akárcsak az embereknek, hisz ott nincs semmi, ami megvédené a lányszöveteket az esetleges sérülésektől. Ha a hasuk felé nyúlunk szintén felzaklathatjuk őket – magyarázat Bartlett. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek