Aktuális

Túlélte a Mount Everestet, de egy lépcső megölte a világhírű hegymászót

Bors

Létrehozva: 2018.06.25.

Charlotte Fox a 39. születésnapját a világ legmagasabb pontján, a Mount Everest tetején ünnepelte, ezzel élete legnagyobb álmát váltotta valóra. Akkor még egész biztosan nem gondolta, hogy egyszer majd egy rossz lépés okozza a halálát.

Forrás: Pixabay, YouTube

Fox mindig is imádott utazni, és nem egyszer nézett szembe a halállal a világ legveszélyesebb helyeit bejárva, ám ő sem gondolta volna, hogy 61 éves korában egy lépcső okozza majd vesztét.

Az asszony lenyűgöző történetei megihlették a 2015-ben készült Everest című filmet is, melyben Amy Shindler alakította Foxot. A hegymászónő 12 fős csapata 1996. május 10-én érte el a 8848 méteres csúcsot, amikor egy hatalmas hóviharba csöppentek. Elmondásuk szerint akkora volt szél, hogy az örvénylő hótól nem látták, hogy melyik úton haladnak, és azt sem tagadták, hogy nagyon féltek a haláltól.

Az oxigénpalackok már kifogyóban voltak és Fox kontaktlencséje szó szerint ráfagyott a szemére. Ekkor mínusz 50 fok volt a hegyoldalon és 112 kilométeres óránkénti sebességű fagyos szél fújt arcukba. Mindnyájan felkészültek a biztos fagyhalálra és már csak azt várták, mikor jelentkeznek a kihűlés első jelei a csapaton. Két nappal később a vihar elvonult és Foxnak ugyan sikerült épségben lejönnie a hegyről amelyen már több mint 375 ember veszett oda, nyolc társa azonban örökre a hó fogságában ragadt.

Everest climber who survived peak disaster died after falling down steps at home

Charlotte Fox spent her 39th birthday on top of the world as she fulfilled her dream of climbing Mount Everest . But hours after reaching the summit, the passionate mountaineer would find herself huddled in the foetal position, praying "death would come quickly".

Kalandos életét tekintve még tragikusabb, hogy halálát egy vétlen mozdulat okozta coloradói otthonában május 24-én. Fox egy 77 fokos, fából készült lépcsőről esett le négyemeletes házában, melyben noha volt lift, nem szívesen használta, mert szeretett volna fitt maradni még így, 61 évesen is – írja a Mirror

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek