Aktuális

Leégette az ápoló a négynapos baba lábát – videó

Bors

2018. június 10. vasárnap 20:30

<p>Hajszárítóval akarta megszárítani a frissen fürdetett, koraszülött csecsemőt, de aztán két órára otthagyta mellett a forró levegőt lövellő készüléket. A kicsi bőre szánná égett és felhasadozott.</p>

A kiságyában felejtett, bekapcsolt hajszárító miatt kellett amputálni egy négynapos kisfiú fél lábát Kínában. A Henan Metropolitan News Channel beszámolója szerint a 36. hétre, de egészségesen született gyermeket az egyik nővér szárította a készülékkel fürdetés után, de nem kapcsolta ki a szárítót, miután a kisfiú mellett letette az ágyra. A kilövellő forró levegő két órán keresztül égette a kicsi bal lábát, amin szabályosan elszenesedett, és felhasadozott a bőr. A vétkes ápolónő magára hagyta a csecsemőt a hajszárítóval, és a kórteremben dolgozó másik nővér sem figyelt fel a baba fájdalmas zokogására. Mikor észrevették a bajt, a gyermeket azonnal átvitték a sebészetre, de az orvosok már nem tudták megmenteni a végzetesen összeégett végtagot, térd felett amputálniuk kellett a lábat.

Az eset után a két nővért elbocsátották a Xincai szülészeti klinikáról, az intézmény pedig felajánlotta, hogy fedezi a kisfiú mintegy 6,5 millió forintnyi kezelési költségét, ám ezzel a szülők nem elégednek meg.

– Ha a másik nővér csak egy kicsit is odafigyel a fiunkra, megnézi, miért sír, és kikapcsolja a hajszárítót, akkor csak enyhébb égési sérüléseket szenved – mondta a HMNC-nek az édesanya. – Ők azonban négy napos korában megnyomorították, milyen kilátásai vannak így az életben?

A két felelőtlen nővér ellen eljárás indult gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés és veszélyeztetés miatt, de az nem merült fel a kórházi szakemberekben, hogy mondjuk azonnal be kéne szüntetni az újszülöttek hajszárítóval történő szárítását.

További cikkek

Dráma

A gyerekszoba előtt állt meg az elszabadult kamion Bodogláron

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Itt az első fotó: Ő lehet Mádai Vivien új pasija

888.hu

Ki gondolta egyáltalán, hogy van diplomája?

origo.hu

A Telex már december 7-én elkészítette a 'Meghalt Csollány Szilveszter' cikket - mutatjuk a bizonyítékot

hirtv.hu

Csörte: Sorsdöntő népszavazás áprilisban

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

nemzetisport.hu

Kerékpár: edzés közben busszal ütközött a Giro címvédője

origo.hu

Az erdőtől a vevőig csökkenthető a bútoripar ökológiai lábnyoma

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára

borsonline.hu

Lesújtó hírt jelentett be a színház: elhunyt a 43 éves magyar színész

mandiner.hu

Tekintélyes japán tudományos elismerést kapott Karikó Katalin

origo.hu

Szívszorító szavakkal búcsúzott Csollány Szilvesztertől olimpiai bajnok barátja