Aktuális

Kegyetlenség: visszahurcolták a civilizációba meghalni a pucér remetét

Bors

Létrehozva: 2018.06.27.

Elfogták a meztelen remetét: nem engedik a lakatlan szigeten elhunyni a 82 éves japán férfit.

Harminc évvel ezelőtt Masafumi Nagasaki besokallt a folytonos nyüzsgéstől, ezért úgy döntött, néhány hónapra elvonul a japán szigetcsoport egy elhagyatott szeletére. A végtelen nyugalom, a gyönyörű táj azonnal rabul ejtette: képtelen volt elhagyni a szigetet – számolt be róla a The Sun. Tökéletes nomád életet élt, meztelenül járt-kelt, mivel ruháit elvitte egy tájfun, s főként bogyókkal táplálkozott – húst nem evett a természet iránti tiszteletből –, s elmondása szerint semmiben sem szenvedett hiányt. 

– Itt sosem vagyok szomorú, minden olyan valóságos, mindenem megvan, ami kell – mondta néhány éve egy dokumentumfilmes csapatnak. – Itt akarok meghalni, hogy senkinek se legyek terhére a betegeskedésemmel. Sodorjon el egy tájfun, tökéletes lenne.

Békéje szemet szúrt a hatóságoknak, akik szerint törvénytelen ez az életforma. Áprilisban visszahurcolták a férfit a civilizációba, egy önkormányzati lakásba dugták, s nem engedik neki a visszatérést. Sajnos, úgy tűnik, nem sok van már neki hátra: beteg, influenzás volt, amikor érte mentek, s az állapota azóta is csak egyre romlik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek